10 drepte i skyting i supermarked i Colorado – NRK Urix – Foreign News & Documentaries

Én person er arrestert mistenkt for å skyte. Han må ha blitt utstyrt med en pistol. Det ble ikke gitt noe formål.

Skytingen fant sted Utenfor King Supers matbutikk i Boulder.

Den drepte politimannen, 51 år gamle Eric Daly, var på stedet etter første rapporter om skytingen, sa politimester i Boulder, Maurice Harold. Han sier Daly og alle politibetjentene som kom etter ham oppførte seg heroisk.

Boulder-politiet ga ikke informasjon om hvem de ni ofrene var. De sier at de trenger tid til å identifisere dem og varsle pårørende.

The Herald sier den mistenkte ble skadet og sitter i politiets varetekt, men han ga ingen detaljer om motivet. Han sier rettssaken tar fem dager.

Etter at den første meldingen om skytingen kom til 14.30 lokal tid, markerte et stort møte med tungt bevæpnet politi stedet i flere timer. Klokka 15.30 norsk tid i går kveld bekreftet politiet dødstallene.

I mer enn fem timer var situasjonen ikke klar og det ble rapportert om en “aktiv skytter”. Området rundt kvelden var full av politibetjenter, blålys og pansrede kjøretøy.

Dette er den andre masseskytingen som finner sted i USA på en uke. I Atlanta ble åtte mennesker drept 17. mars Det hvite hus bekrefter det som ble forklart for president Joe Biden.

Mannen ble tatt i håndjern

TV-bilder fra scenen viste at politiet bare tok en hvit mann med månen i undertøyet. Han hadde blod på det ene benet og var håndjern. Han ble jaget fra stedet i en ambulanse. Politiet sier at han ble behandlet på et lokalt sykehus.

Ifølge politiet var det ingen ytterligere skader, og de bekrefter at tiltalte ble skadet, men de bekreftet ikke direkte at personen som ble tatt bort, var en mistenkelig våpenmann.

Politiets sjef for Boulder Kerry Yamaguchi sa at arrestanten ikke hadde blitt avhørt, og politiet var ikke klar over motivet for skytingen. Han sier det ikke er klart om den mistenkte er knyttet til dagligvarebutikken.

Ifølge politiet i Boulder pågår etterforskningen og krimteknikere jobber inne i supermarkedet.

Politiet insisterer på disse detaljene Vil ikke bli gitt før familiene til ofrene er varslet.

Det er opprettet et individuelt slektningssenter der de som har savnet kan kontakte oss. Politiet ber også vitner rapportere.

Politi og politibarrikade utenfor King Super's supermarked i Boulder.

Politi og politibarrikade utenfor King Super’s supermarked i Boulder.

Foto: David Salubowski / AP / NTB

Skytingen ble hørt, og alle løp

Noen i butikken fortalte TV-stasjonen ABC Nyheter Han hørte en høy lyd og så en annen. Da det slo for tredje gang, begynte alle å løpe, sa personen.

Vitner fortalte Associated Press at de så flere mennesker ligge på bakken på parkeringsplassen utenfor butikken og inne i butikken, men det ble ikke bekreftet hvor mange mennesker som døde.

TV-opptak fra scenen viser at noen av vinduene i butikken er knust. Bildene viser flere politibil og flere bevæpnede politibetjenter utenfor. Minst tre helikoptre landet på taket til bygningen der supermarkedet ligger.

Written By
More from Jakob Leif

Johnson – Hei tror han er tilbake

– Jeg føler at regjeringen er tilbake, og det er jeg veldig...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *