20 000 kunne bli tatt ut i streik

Siste: Frist for mekling gikk ut ved midnatt torsdag – og partiene formidler nå overtid.

Det er fortsatt en lang vei å gå mellom partiene, bekreftet mekler Mates Rowland til NRK klokka 23 onsdag.

– Situasjonen er at alle tre voldgiftene pågår, partene er fremdeles på møter, og de jobber for å løse problemer innen voldgiften, sa Rowland.

Meklingen for lønnsoppgjøret for staten og kommunene er i siste fase. Midnatt torsdag kveld er fristen for festene å overholde først, men meklingen fortsetter nå på overtid – noe som kan forventes.

Da Roland møtte pressen onsdag kveld, kalte han meglingen «utfordrende». For NRK påpekte han at samtalene ville bli forsinket over natten, men han var håpefull på at han kunne hjelpe partene med å komme til enighet.

– Jeg er trygg på at vi kan komme til en løsning, men det er ingen tvil om at det er en reell risiko for konflikt i de tre voldgiftene som pågår nå, sa han.

Lønnsvekst er nødvendig

Før ombudsmannens mekling var stemningen spesielt høy blant lærere og sykepleiere, som var høyt på banen i år med krav om solid lønnsvekst. Årsaken er at disse store gruppene ikke ble helt lagt merke til i fjorårets lønnsoppgjør.

Der måtte offentlig sektor godta et rammeverk på 1,7 prosent i tråd med førleksjonen, mens den private sektorens endelige tall var 2,2 prosent.

– Dette lønnsoppgjøret bør være høyere enn et vanlig mellomoppgjør. Dette burde være begynnelsen på noe nytt som vil bidra til å løse et sosialt problem, sa UNIO-sjefforhandler Stephen Handel da kravene ble overlevert i april.

READ  Som forventet vil sentralbanken holde styringsrenten uendret

Forfatter: – Går i retning av streiken

Lærere, sykepleiere og andre kommuneansatte vil streike hvis meklingen ender i brudd. Unio har kunngjort at de vil utvise sine 7000 medlemmer i tilfelle en streik. Disse distribueres til mange skoler, barnehager og ulike typer helsefasiliteter over hele landet.

Bj ன் rn Sigurd Hedland, lærer og president i Broom Education Association, sier viljen til å streike er den beste V.G..

– Dette er hovedårsaken til å gå i retning av streiken, lønnsforbedringene for lærere, sykepleiere og andre hardtarbeidere i kommunene er veldig dårlige. Vi trenger en reell lønnsøkning. Hvis det ikke blir streik, sier Hazetland til avisen.

Torsdag kan det allerede være i gang

Fagforbundet har tatt en veldig forsiktig tilnærming, i første omgang permittert 4700 arbeidere hvis det ender med en streik i det kommunale oppgjøret, men V.G. Han skriver at en opptrapping kan oppstå tidlig torsdag hvis meklingen ender i konflikt.

– Vi beskytter barn og ungdom, helse og alle de som jobber med vaksinasjonsprogrammet i kommunene. Både skolen, barnehagen og SFO vil fungere som vanlig, sa fagforeningspresident Mete Nord i en uttalelse.

3500 statsansatte kunne permitteres

For staten vil forhandlingsbrudd føre til blant annet 3500 ansatte som blir streiket av departementet, politiet og universitetene.

Oslo kommune er et eget betalingsområde. Her kunngjør fagforeningen at 647 medlemmer kan bli utvist fra streiken, mens fagforeningen vil utvise 1200 medlemmer. Både skoler og barnehager har varslet permitteringer.

Written By
More from Jakob Leif

Giorgio Cielini Bucayo Saga

Italia – England 1-1 (0-1) (3-2 e.str) Da klokken valgte 90 +...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *