HTC avduker «Vive Pre» på CES 2016

HTC har endelig avduket sin andre utviklings utgave av Vive, de kaller den «Vive Pre» og den blir vist frem på CES 2016. 

Vive Pre har fått en betydelig design overhaling i forhold til den opprinnelige utgaven, med «gjennombruddet» selskapet tidligere har snakket om, som er et kamera på framsiden av Vive’n som gjør at omverden blir synlig når brukeren for eksempel går ut av rekkevidde, eller at man kan kombinerer den virkelige verden med den virtuelle verden. HTC sier også at Vive Pre har et «forbedret visuelt system med lysere skjermer og bilde avgrensinger som fører til økt klarhet», oppløsningen på 2160×1200 forblir den samme så vidt vi vet.

vive

Vive Pre har blitt vesentlig mindre enn den første Vive utgaven, men som man kan se er det ikke gjort noen forbedringer på komforten, noe som Oculus Rift og PlayStation VR har tatt til betraktning. Vive Pre er ikke bare blitt mer kompakt, men den er også blitt mer elegant. Selv om den beholder «pock-marked» kratere, har de nå dekket over foto diodene (Som oppdager sporingssystemet), noe som gir en mer polert «look».

aHdHgB5

Kontrollerne har også fått en stor forbedring, her har de gått bort fra de ganske store og klumpete originale Vive kontrollerne til noe mindre og mer elegant. Som med headsettet har Vive Pre kontrollerne fått sporingselementene dekket over, og ser nå mer ut som ett ferdig produkt. De nye kontrollerne vil lades via MicroUSB til ett internt batteri som HTC sier vil vare i 4 timer.

Ifølge The Verge, sier HTC at kameraet foran på Vive’n kan kartlegge 3D plassen rundt brukeren, og utviklere vil være i stand til å få tilgang til denne data’n og bruke den i sine virtuelle opplevelser. Det er få detaljer på de tekniske egenskapene til kameraet, men vi forventer å lære med om dette iløpet av CES 2016.

Mens Vive Pre er en ergonomisk forbedring, vil forbruker versjonen som vil komme ut April 2016 ha mer betydelige endringer i utformingen, inkludert modulære hodetelefoner og bli mye mer behagelig å bruke.

Legg igjen en kommentar
(Visited 81 times, 1 visits today)