Her er rink, kontrolleren for Gear VR

Dager før CES 2016, publiserte Samsung et blogginnlegg om noen kommende eksperimenter som ville bli vist under expo, blant anmeldelsene var det et sett med nye håndholdte bevegelses-kontrollere for virtual reality. 

Enhetene inneholder ulike sensorer for å spore bevegelser gjennom et data kodet magnetisk felt, dette tillater brukerne å «leke» med objekter i den virtuelle verden. Rink kontrollerne er ikke begrenset til Gear VR, så den kan også brukes sammen med en smart-telefon og Google Cardboard. Alt som trengs er en bluetooth -tilkobling fra begge enhetene til en smart-telefon.

Les også: Her er Gear VR.

For å opprette en forbindelse, sitter det en sender på toppen av headsettet som sender ut magnetiske signaler til kontrollerne. Dagens prototype av rink kan fange signaler opp til 1 meter.

rink-ces-4

Samsung har ikke nevnt pris eller lanseringsdato enda, men det er klart at bevegelseskontrollere for mobile VR headsets er det neste logiske skrittet. Interaksjonen legger til enda et nivå av innlevelse i VR og å ha en slik bærbar løsning vil bringe VR inn i «mainstreamen».

Legg igjen en kommentar
(Visited 146 times, 1 visits today)