Jesse Schell om hvordan «I Expect You To Die» er bygget opp for VR.

Jesse Schell har vært involvert i virtuell virkelighet i over 20år, og han er også forfatter av den populære boken The Art of Game Design: A Book of Lenses.
Jesse_Schell-150x150
Jesse Schell var i stand til å kombinere sin bakgrunn i VR og spilldesign ved Schell Games for å skape det svært populære spillet «I Expect You to Die», som har vært et av de mest populære spillene på Oculus Share. De tok også hjem tre Proto Awards inkludert topppremien for «Best Overall VR Experience, Best Gameplay og Best Interactive Design».

Et av de viktigste punktene for å lage et bra VR spill er å designe for tilstedeværelsen først, og så må du unngå alt som kan bryte tilstedeværelsen. Jesse gikk mot Oculus’ «best practice» for å lage en bra VR opplevelse, ved å la brukerne styre med data-musen. Til tross for suksessen med «I Expect You to Die», anbefaler Oculus fortsatt utviklere til å ikke lage spill hvor man styrer med data-musen.

LES OGSÅ: Du vil få EVE: Valkyrie gratis om du forhåndskjøper Oculus Rift

Et av de viktigste aspektene ved å designe en «stand -up» VR opplevelse er å unngå at man bryter tilstedeværelsen, om dette skjer vil spilleren miste følelsen av at man er «inni» spillet. Jesse har sagt at hans store inspirasjon når han lagde «I Expect You to Die» var Daniel Ernst spill Blocked In, fordi du sitter ved et skrivebord, som er en veldig kjent situasjon for så mange mennesker. Dette inspirerte han til å la spilleren sitte i en bil i «I Expect You to Die», fordi dette er noe som er så kjent for så mange mennesker.

Her kan du se CaRtOoNz teste ut spillet med sin Oculus Rift DK2.

Jesse sier at sosiale VR opplevelser kommer til å være det som blir mest populært innen VR. Hans drøm er å bygge et MMO laget for virtual reality, og han snakker om at noe av hans tidligere arbeid i VR kan implementeres i et VR MMO spill. Han sier han har laget en detaljert plan, men at det vil koste ca 100 millioner dollar, så han forventer ikke at det skal skje noe med mindre han er istand til å finne noen som kan investere i prosjektet.

Her kan du nedlaste og teste ut «I Expect You to Die».

Legg igjen en kommentar
(Visited 93 times, 1 visits today)