Google får endelig en Virtual Reality divisjon

Google har gjort noen av de største bidragene innenfor VR de to siste årene. I 2014 innførte søkemotor giganten en unik DIY (gjør det selv) VR headset som heter Google Cardboard.

Google Cardboard tilbyr en ganske simpel VR erfaring, og kan ikke måle seg med for eksempel Rift eller Vive, men noen utviklere har omfavnet dette simple produktet som har gitt oss noen ganske utrolige opplevelser. Denne uken har google annonsert sin egen VR divisjon, dedikert til å skyve teknologien fremover.

Clay Bavor
Clay Bavor

Recode rapporterer at Clay Bavor, «VP of product» hos google har blitt flyttet over i VR divisjonen. Bavor har jobbet med Google cardboard prosjektet tidligere, og har vært med på å gi ut flere programmer og tjenester som man bruker med Google Cardboard. Ifølge hans Twitter profil er han ikke «VP of product» av Virtual Reality, så det er enda ikke klart hvordan stilling han vil ha innenfor divisjonen.

Så hva blir det neste for Bavor og Google’s nye VR divisjon? En dedikert fokus på å bygge en solid maskinvareplattform ville være et bra sted å starte, spesielt for å sette en minimum standard mobilprodusentene må treffe, kanskje oppdatere årlig for å matche den korte livssyklusen til mobiltelefoner.

Vi får se hva som skjer, dette er ihvertfall en god ting for VR industrien at en så stor aktør som Google setter sin fokus mot dette.

Legg igjen en kommentar
(Visited 74 times, 1 visits today)