Fire store forandringer VR vil tilby i 2016

I løpet av de siste årene så har virtuell virkelighet vokst raskere enn forventet, og 2016 ser ut som det året da vi virkelig vil sette fokus på temaet. I år så vil forbrukere få tilgang til de første kraftige vr headsettene, og vi vil gå inn i en ny alternativ realitet og oppleve en ny form av 3. dimensjon.

Over 40 forskjellige utstillere innen vr hadde satt opp stand på CES2016 (Consumer Electronics Show) i Las Vegas og stolt viste frem sine spill og teknologiprodukter.

 

Kraftige VR headsett

vr headsetDet er allerede noen enkle versjoner av vr headsett på markedet som Google Cardboard og Samsung Gear VR men disse kan ikke sammenlignes med de nye komplette vr headsettene som vil komme i løpet av året som Oculus Rift, HTC Vive og Sony Playstation VR disse 3 vil bli de første komplette vr headsettene tilgjengelig for forbrukere. Selv om disse ikke er på markedet enda så forventer CEA (Consumer Electronics Association) en omsetning på rundt $1.2 millioner dollar i løpet av 2016.

 

Ny type spillsjanger

vr spillNye selskaper har kommet på banen og utvikler kontinuerlig nye spill til virtuell virkelighet. Et spill som er forventet fra Owlchemy Labs kalt: «Jobs» vil komme til Rift, Vive og Playstation VR i løpet av året. Spillet er satt i fremtiden der roboter har tatt over alt arbeidet og det vil invitere spilleren til å simulere hvordan det er å jobbe som feks. kokk eller på et kontor. Ubisoft Entertainment (skaperen av Assassins Creed) vil også lansere ett spill kalt: «Eagle Flight» i 2016 dette spillet vil ta deg med til Paris der du vil få muligheten til å sveve over byen fra en ørn sitt perspektiv.

 

Bedre kamera teknologi

nokia-OZOVirtuell virkelighet handler ikke bare om CGI (Computer Generated Imagery) og data animasjoner, men man vil oppleve å kunne se media i full 3d der brukeren blir en del av handlingen.  Nokia vil være ett av selskapene som ønsker å bli store innenfor den nye kamerateknologien med sin OZO, ett sfærisk kamera med 8 linser som har mulighet til å filme i full 360° ett selskap kalt Lytro er også på vei inn i markedet med ett 360 kamera kalt ImmergeDisse kameraene vil ha en stiv pris på $50,000 – $200,000, men det vil nok komme billigere alternativer på markedet.

 

Ut av huset opplevelse

0_0_820_1_70_-News-The VoidSelv om mye av vr underholdningen vil ha sitt fokus inne i huset, med mulighet for vr møller som Omni for å kunne bevege oss fritt inne i spillverdenen, så vil ny teknologi ta oss med ut for å oppleve vr utendørs. Et firma fra Utah er forventet å åpne et virtuelt underholdningssenter kalt: «The Void» senere i år. The Void vil la en gruppe mennesker gå rundt på senteret i fullt vr utstyr der de må navigere seg gjennom labyrinter av fysiske vegger og effekter som varme og vannsprut som matcher bildene du ser i headsettet.

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 204 times, 1 visits today)