14 måter å unngå VR-syka når man bruker vr headsett

Reisesyke er et problem for mange som har testet ut vr headsett som Oculus Rift og Samsung Gear VR, produsentene er fullt klar over at dette er en ubehagelig følelse for mange av kundene deres og jobber iherdig med å finne en løsning på problemet.

Da DK1 til Oculus kom på markedet var dette ett veldig stort problem og mange opplevde det som nå blir kalt for vr sicknessOculus tok problemet videre da de utviklet DK2, og ved å bytte ut LCD skjermen med OLED så var plutselig problemet redusert betraktelig.

Reisesyke kommer av at kroppen ikke forstår hva som skjer, øyene forteller hjernen at du er i bevegelse men følelseorganet i øret sier at du står stille. Hjernen ser at sansene er i konflikt og du vil føle kvalme og ubehag.

 

1: Fikser øyene på ett punkt.

I virkeligheten så vil kroppen automatisk fiksere øyene på ett punkt og holde seg der, men i et vr headsett så vil øyene bevege seg rundt i utakt med resten av kroppen. Dette kommer fra en gammel teknikk mot sjøsyke der man blir rådet til å fokusere ut mot horisonten.

 

2: Hvis mulig slå ned hastighet på spillet

Noen spill gir spilleren mulighet til å redusere hastighet på karakteren/kjøretøyet man har kontroll over, dette kan hjelpe mot reisesyken.

 

3: Reduser FOV

Ved å redusere FOV (field of view) så vil ikke bevegelsene på karakteren virke så raske.

 

4: Ta pauser fra spillet

Det kan være lett å miste fokus på tiden når man er opptatt i ett spill, ta regelmessige pauser for å unngå hodepine og kvalme.

 

5: Lukk øyene

Det er viktig å lukke øyene eller ta av seg headsettet når kameraet ikke blir kontrollert av spilleren.

 

6: Unngå visse spill

Dårlig programmerte spill og apper kan forårsake reisesyke hvis de ikke er optimalisert til vr headsettet, prøv å unngå spill som du kjenner at du blir ekstra dårlig av.

 

7: Juster headsettet til øyene

Flere headsett gir deg mulighet til å justere linsene til å passe dine øyne, pass på at disse er optimalisert.

 

8: Skru ned lysstyrken

Flere har rapportert at å skru ned lysstyrken på spill kan hjelpe mot reisesyken.

 

9: Spis eller drikk produkter som inneholder ingefær

Ingefær har blitt brukt som botemiddel for reisesyke i mange år, selv om det ikke virker for alle så kan det ikke skade å prøve.

 

10: Beveg hode minst mulig

Beveg hode minst mulig for å unngå reisesyke, høyre, venstre, opp og ned burde unngås men å rotere hodet skal ikke gi mye problemer.

 

11: Kjøp en bedre data

Lav FPS (bilder i sekundet) er også et stort problem som kan gi deg reisesyke, oppgrader dataen for å øke FPS.

 

12: Sitt fremfor å stå

Å sitte nede fremfor å stå hvis spillet tillater det kan være en fordel.

 

13: Åpne et vindu

Frisk luft er bedre enn inneklemt og klam luft, åpne ett vindu eller en dør for å lufte godt.

 

14: Medisiner mot reisesyke

Piller er kanskje ikke den beste måten å løse problemer på, men hvis det er absolutt nødvendig så kan reisesyke-tabletter fås reseptfritt på apoteket. De mest populære er: Marzine, Peremesin og Postafen. I enkelte tilfeller så kan også allergitabletter som Zyrtec eller Cetirizin virke mot reisesyke.

Legg igjen en kommentar
(Visited 410 times, 1 visits today)