Apple jobber med virtual reality

Apple sjef Tim Cook sa forrige uke at virtual reality «har noen interessante programmer», så interessante at selskapet selv har utarbeidet et hemmelig team av hundrevis av mennesker som jobber med virtual reality, ifølge Financial Times.

Teamet ble opprettet gjennom kalkulerte oppkjøp av eksperter fra konkurrenter som Microsoft og kamera selskapet Lytro. Dette blir andre gang Apple jobber med virtuell virkelighet, de prøvde også en gang i midten av 2000-tallet da Steve Jobs var administrerende direktør, men prosjektet ble avsluttet da teknologien ikke var avansert nok enda, ifølge FT.

Artikkelen av Tim Bradshaw rapporterer også at Apple kjøpte opp Flyby Media, et AR selskap som jobbet med programvare for objekt anerkjennelse og 3D posisjonering, selskapet har også kjøpt opp PrimeSense, som lagde dybdesensoren du finner i Microsoft Kinect. Med andre ord, Apple kjøper opp teknologien bak noen av sine største konkurrenter.

apple-head-mounted-display-patent-536x450

APPLE HAR LAGET PROTOTYPER I FLERE MÅNEDER.
Bradshaw kunne også fortelle at Apple har leid inn VR eksperten Doug Bowman, hans nye rapport sier også at Apple har bygget prototyper av potensiale VR headsets i måneder nå, men selskapet er hemmelighetsfulle og holder som regel slike ting som dette skjult helt til de har skapt en maskinvare og når programvarepakken anses egnet til å bli markedsført som revolusjonerende.

Legg igjen en kommentar
(Visited 101 times, 1 visits today)