AMD om VR og deres høye CPU krav

Tidligere denne uken åpnet Oculus forhåndssalget for «Rift-klare-pc’er» (Pc’er som er spesielt bygd for å kunne kjøre Oculus Rift) men for de som er interessert i virtual reality så er det kanskje verdt å vente til vi får se hva de andre headsettene priser seg på.

I det siste så har det vært mye prat om kravene til GPU (grafikk prosessor) men lite om CPU (Hovedprosessor), så Jason Evangelho fra Forbes satt seg ned sammen med representanter fra AMD for å snakke om prosessorstøtte til virtual reality, og om AMD’s  FX og  APU systemer vil kunne drive headsett som Oculus Rift. De gode nyhetene er at de absolutt kan drive headsettet selv om Oculus sin hardware tester sier at dette ikke er mulig.

Tidligere så har AMD sagt at det var et større utvalg av deres FX-prosessorer som vil kunne støtte VR, til og med noen av deres overklokkede APU prosessorer ville kunne gjøre jobben. Hvis du har en 8-kjerner AMD CPU med base på 3.9Ghz eller høyere så burde du være klar for VR.

AMD-VR-660x330-635x318-e1453993430300

Selv om AMD fortsatt godkjenner enkelte APU CPU’er så betyr ikke det at det vil bli en lett jobb for dem å drive VR, til og med AMD’s kommende A10-7890K, med en base på 4.1Ghz og mulighet for 4.3Ghz boost klokking er ikke så kraftig sammenlignet med Intel’s kjerner. Siden AMD’s CPU’er ikke kan konkurrere med enkelt-tråd kjernene til Intel så satser AMD mer på flere kjerner enn Intel. Ifølge Oculus sin rekommandasjon så burde du ha en Intel Core i5-4590 eller bedre prosessor for å kunne bruke Rift, det er en 3.3Ghz 4kjerner 6mb over L2 lagring, uten hyper threading Prosessor som kan klokkes til 3.7Ghz.

AMD’s seks og åtte kjerner prosessor bruker multi threading for å kunne konkurrere med Intels kraftige single thread ytelse, men siden APU kun bruker fire kjerner så kan ikke den matche en i5 kjerne for kjerne.

Hvis AMD klarer å godkjenne sin APU prosessor så vil det bety at de vil se et bredere kompatibilitet enn Oculus anbefaler nå. Hvis en 4kjerner APU prosessor kan håndtere virtual reality så burde eldre CPU’er å gjøre det samme, men foreløpig så må vi nok forholde oss til Oculus sin rekommandasjon på Intel’s kjerner.

Legg igjen en kommentar
(Visited 114 times, 1 visits today)