Berg og dalbane i Gear VR

Gear VR har allerede vært på markedet i noen måneder og vi kan allerede se at Oculus Store begynner å bli fylt opp med mange forskjellige spill og opplevelser, berg og dalbane opplevelser er et populært søkeord kombinert med Gear VR. Men foreløpig så er det lite med slike opplevelser tilgjengelig til Gear VR

roll-pitch-yawGrunnen til dette er ganske enkel, på grunn av at Gear VR kun registrer bevegelser i tre akser, og ikke alle fem som Oculus Rift, HTC Vive og Playstation VR kan så er dette en skuddsikker måte å bli reisesyk på.

Reisesyke kommer av at synsnerven registrerer bevegelser mens følelsesnerven i øret ikke registrerer noe. Når hjernen mottar to forskjellige signaler på denne måten så vil spilleren oppleve kvalme, hodepine og bli generelt veldig dårlig, dette kan vare i flere timer hos enkelte mennesker mens andre kun vil oppleve ubehag i noen få minutter, andre mennesker er også veldig motstandsdyktige mot reisesyke og vil ikke oppleve dette i det hele tatt.

Vi har tidligere skrevet en artikkel om hvordan man best kan unngå reisesyke, artikkelen kan du se her.

I en berg og dalbane opplevelse så vil denne effekten være mye mer ekstrem siden det er mye bevegelser og spilleren prøver å motvirke dette ved å bevege seg sidelengs, da vil følelsesnerven sende signaler om at vi beveger oss til siden, men siden Gear VR ikke kan bevege seg i den aksen så vil synsnerven sende feil signal til hjernen igjen.

Vi her i VRgamer.no har lagt merke til at det er et økende antall folk som søker etter en berg og dalbane opplevelse til Gear VR, men på grunn av bivirkningene som dette skaper så er det ikke mange som har utviklet slike opplevelser til Gear VR, men det finnes foreløpig tre berg og dalbane opplevelser som man kan se i Gear VR.

Hvis du eier Oculus Rift eller HTC Vive, kan du finne Berg og Dalbane til disse her.

To filmer kan du enkelt finne gjennom Milk VR hvis man søker på Six Flags, dette er 360° filmer som er filmet i ekte berg og dalbaner i fornøyelsesparken Six Flags i USA. En annen måte er å laste ned Riftcoaster.riftcoaster

Riftcoaster var en veldig populær opplevelse til Oculus Rift dk2, og var en av de første opplevelsene vi fikk se til headsettet, når den kom ut florerte det av filmer på youtube og facebook av folk som falt over ende når de prøvde opplevelsen, og med et par enkle steg kan du få oppleve dette til Gear VR også.

Siden denne opplevelsen ikke ligger på Oculus Store så kan man ikke laste den ned direkte i Gear VR, men man kan gjøre dette manuelt. Følg disse stegene for å få opplevelsen på din Gear VR.

  1. Gå til denne siden og last ned RiftcoasterHD fra Mega.com.
  2. Koble din Samsung Galaxy S6/S7 eller Note 5 til PC med USB kabel.
  3. Pakk ut filen ved hjelp av Winrar eller Winzip.
  4. Naviger til Computer\Galaxy S6\Phone\Oculus\360Videos (hvis man har en s7 eller note kan 360videos være plassert et annet sted, som oftest på minnekortet).
  5. kopier eller flytt .PVR og .MP4 filene inn hit, ikke tekstfilen.
  6. Plasser telefonen i din Gear VR og start opp headsettet.
  7. Naviger til Oculus Video i biblioteket.
  8. Trykk på «Mine videoer» nederst i listen på venstre side.
  9. Start vieoen og nyt opplevelsen.

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 386 times, 1 visits today)