Sony: Playstation VR kan bli kompatibel til PC i fremtiden

PC spillere som håper på et billigere VR headsett enn Oculus Rift og HTC Vive vil kanskje få viljen sin i fremtiden takket være Sony’s Playstation VR.

I et intervju med Nikkei så sier senior vise-presidenten i Sony Computer Entertainment Masayasu Ito at Playstation VR en gang i fremtiden kan få PC støtte. Men foreløpig så ønsker de å fokusere mest på PS4 konsollen.

Siden Playstation 4 deler mange av de interne komponentene med en datamaskin så er muligheten for å bruke PSVR der, og Ito fortalte i intervjuet at Sony eksperimenterer i flere felt når det kommer til PSVR.

Sony planlegger å lansere PSVR i oktober, og forhåndsbestillingene ble fort solgt ut forrige uke. Headsettet vil koste $399, som er en del mindre enn Oculus sin Rift på $599 og HTC sin Vive på $799. I tillegg så koster en PS4 konsoll rett rundt $350 imens en «VR ready» pc vil ligge på $900 og oppover.

Masayasu Ito på PlayStation's pressekonferanse
Masayasu Ito på PlayStation’s pressekonferanse

Selv om PSVR koster mye mindre enn de andre headsettene så selger Sony de med overskudd. Noe som Palmer Luckey har sagt at Oculus ikke greier, HTC har også slitt mye på det teknologiske markedet så hvis ikke VR heatsettet deres vil gi en profitt så kan det se mørkt ut for selskapets fremtid.

Sony sitt VR headsett er ikke akkurat konkuransedyktig mot de to andre headsettene når det kommer til oppløsning og FOV (synsvinkel), men prisen alene kan hjelpe Sony å dominere VR markedet, nettopp derfor ønsker de å åpne opp muligheten for å utvide PSVR til PC markedet. Men selv om muligheten er der, så må hele programvaresystemet konverteres til å fungere på PC og det kan ta lang tid, så ikke forvent at du kan kjøpe Sony’s VR briller til PC’en din med det første.

Legg igjen en kommentar
(Visited 209 times, 1 visits today)