Vi tester: Esper 2

Det begynner å bli et bredt innhold av spill og opplevelser til Samsung Gear VR og oppfølgere har allerede begynt å komme til Oculus Home Store, og i dag fikk vi muligheten til å prøvespille Esper 2.

Esper 2 er laget av Coatsink og har vært tilgjengelig på Oculus Home Store til $14.99 siden desember i fjor og fulgte opp fra det originale spillet Esper. Spillene har en ganske identisk spillestil der du spiller en mann i rullestol  med telekinetiske krefter (også beskrevet som en telekinesisk forsøks-rotte). Spillet hinter litt til originalspillet i noen scener men man trenger ikke ha spilt det første for å nyte oppfølgeren.

Esper2_2

I Esper 2 er du en del av et lag med telekinesiske krefter som lar deg flytte objekter med tankene dine, du befinner deg i et forsøkslabratorium der du skal trenes til å bli en agent, i løpet av treningen så rømmer en av agentene fra labratoriumet da en mystisk anomali dukker opp i et tempel dypt inne i jungelen og ditt oppdrag er å finne denne anomalien.

Spillet er fyllt med tørr humor og nedsettende bemerkninger som gjør det litt ekstra interessant å følge hvordan spillet utarter seg. Du vil måtte løse oppgaver og puslespill i flere forskjellige miljøer fra forskningslabratoriumet til jungelen og hemmelige baser under vann. De fleste utfordringene vil bli gjort innenfor 90° synsvinkel, men noen kan foregå helt rundt deg. Utfordringene er litt krevende til tider, men med litt logisk tenking så finner man som regel svaret.

esper2-100652649-orig

Mengden med utfordringer i Esper 2 er dramatisk økt fra originalspillet, og krever at man ser på problemene fra flere vinkler, i tillegg til fantastisk visuell design og gode skuespillere som hjelper deg gjennom spillet som kommentatorer så er dette et av de bedre opplevelsene vi finner til Gear VR.

Det er tydelig at Coatsink har prioritert grafikken og det visuelle i spillet, selv om spillet er laget på en litt tegneserie-aktig måte så ser man at det er lagt ned mye arbeid på det. Utfordringene var også veldig bra gjennomført da ingen var alt for vanskelige men man måtte stadig stoppe opp litt og tenke på en ny måte for å komme forbi hindringen. Det vil ta ca 3-6 timer å fullføre spillet, og man vil også kunne låse opp prestasjoner underveis. Vi opplevde ingen overoppheting da vi testet det ut, men et kjappt søk på nettet viser at enkelte har hatt problemer med dette (av og til er dette forårsaket av andre programmer som kjører i bakgrunnen)

Vi mener:

Hvis du er interessert i utfordrende puslespill så er dette absolutt et spill du burde prøve. En god blanding av tørr humor, god grafikk og utfordrende oppgaver som du vil kunne nyte i flere timer. Spillet krever ikke en gamepad men vi oppfordrer til å bruke en ekstern kontroller til dette spillet.

terningkast 5

Legg igjen en kommentar
(Visited 180 times, 1 visits today)