Ifølge Facebook vil VR headsett se ut som Ray-Bans om 10 år

Virtual Reality er den nyeste teknologien på markedet i dag, og de som har testet det har vært veldig imponert med opplevelsen, men mindre imponert over den store plastikk masken som dekker ansiktet ditt.

Mark Zuckerberg mener at fremtiden vil se veldig annerledes ut, da han på F8 konferansen denne uken la frem Facebook sin 10 års plan innenfor AR og VR. Ifølge teknologi rådgiver Digi-Capital så vil AR/VR bli et $120 milliarder dollar marked innen 2020.

Facebook har allerede investert stort i Oculus, og selv om det har vært en litt problematisk start så ser det ut som dett blir en stor suksess for dem.

På F8 konferansen (Facebook Developer Conference) som har pågått de siste to dagene så har Zuckerberg stolt vist frem Facebook sitt mål innenfor AR/VR de neste årene, og dette er å få et headsett ned i størrelsen til et par vanlige Ray-Ban briller.

ar vr ray ban

Disse brillene vil ha mulighet til å vise utvidet realitet i tillegg til virtuell virkelighet. Utvidet realitet er en verden som baserer seg på verdenen rundt deg, du skaper ikke en ny verden du spiller i, men forandrer verdenen som allerede eksisterer. Microsoft er allerede i gang med sin versjon AR briller kalt «Hololens» som allerede har blitt sendt ut til spill og app utviklere.

Interessant nok så sa Zuckerberg på konferansen at de har inkludert utvidet realitet på milepælen sin. Firmaet har foreløpig kun fokusert på VR, så det kan bli interessant å se om de vil ta en vri over på en slags Hololens versjon etterhvert.

Legg igjen en kommentar
(Visited 172 times, 1 visits today)