Vi tester: Farlands

Farlands var en lanseringstittel Oculus hold tett til brystet fram til Oculus Home ble lansert, Farlands som er produsert av Oculus Studios er helt gratis og spillet har tatt inspirasjon fra titler som Animal Crossing, Viva Pinata og Kinectimals.

Spillet er av typen FPS der du ser karakteren du styrer gjennom hans øyne, du spiller en forsker som blir plassert på en fremmed planet. Her må du utforske det lokale dyrelivet, planter og mat, som du må ta med deg opp i romskipet for analyse. Etterhvert som du har analysert dine funn vil enda flere dyr og planter dukke opp, og du vil låse opp flere områder på planeten.

Dyrene er i hovedsak «kjæledyrene» dine i en lignende måte som kattene er dine kjæledyr i Kinectimals. Du må sørge for at de forblir lykkelige ved å regelmessig besøke dem og mate dem. Farlands oppmuntrer spillere til å logge inn hver dag ved å gi mer og mer innhold som dagene går, noe som ser ut til å fungere utmerket!

Farlands tilbyr nye elementer hver dag som du kan undersøke, fra nye planter til nye dyr. Man har også et rangering system, her kan du ranke opp ved å ta bilder av dyr eller planter, som du deretter må levere hos professoren i romskipet ditt. Jo høyere rank du får, jo flere dyr og planter vil dukke opp på planeten. Man har også noen små aktiviteter man kan engasjere seg i, som å fiske. Da kan du oppdage nye skapninger som kan gi spesielle belønninger. Man vil som regel bli ferdig med sin daglige gjøremål på en time, om du kun fokuserer på å gjøre dette.

Vi Mener:

Et vakkert spill som passer til hele familien, grafikken og de visuelle effektene kan man absolutt ikke klage på. Skapningene du støter på er ikke overdrevne fantasimonstere men heller hva man kan forvente seg å møte hvis vi en gang skulle komme på en planet med liv, og sist men ikke minst så er dette et gratis spill, Men… Et spill er bare så bra som underholdningen den gir deg kan bli. Spillet er ganske ensformig og byr ikke på store utfordringer, dette er essensielt hvis man skal underholde publikum. Hva hadde pokèmon vært hvis man ikke kunne kjempe mot andre Pokèmons? det er utfordringen spillet mangler og dette trekker ned litt. Også skulle vi ønske at de hadde byttet ut teleporteringsevnen med muligheten til å gå selv. Fremtiden til Farlands vil stå på om utviklerne greier å gi oss en ny måte å samhandle med skapningene på planeten. Men dette er absolutt et spill å laste ned (det er jo gratis) og hvis du har noen yngre venner eller familiemedlemmer så vil dette være en fin opplevelse for dem.

terningkast 4

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 101 times, 1 visits today)