Tusenvis av telefoner infisert av Pokemon Go guide

Minst 6000 mobiltelefoner ble infisert av trojansk virus da de lastet ned en guide til Pokemon Go.

Anti-virus organisasjonen «Kaspersky Labs» melder fra om at flere kan ha blitt infisert av dette viruset uten å vite det. Viruset blir ikke aktivert før du installerer eller avinstallerer andre apper, slik skjønner viruset at den er på en ekte telefon og ikke en virtuell maskin, for så å begynne jobben med å infiltrere din personlige data.

Hvis viruset er på en ekte telefon vil viruset vente en viss periode (et par timer som regel) før den begynner å kommunisere med serveren den er koblet til, deretter kan den stjele all informasjon du har på din telefon inkludert konto og visa detaljer du eventuelt måtte ha lagret på telefonen.

pokemon-go-smartphone-aplicacion

Det kommer ikke akkurat som noen overraskelse at hackere har pekt ut Pokemon Go som en god kandidat for å infisere andres telefoner på grunn av populariteten til spillet. Hvis du tror du har blitt infisert av et slikt virus kan det tryggeste være å levere inn mobilen for «flashing». Slik kan du være sikker på at viruset er helt borte. Det aller tryggeste er å bare laste ned fra kilder du virkelig stoler på.

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 191 times, 1 visits today)