I «Expanses» kan du forme verden med øyene dine

God-game sjangeren setter spillere i en mektig posisjon og gir dem kontroll over et stort miljø, for eksempel i Black & White har du som gud mulighet til å skape mirakler som regn, lyn og ild, samtidig som du kan forme verden rundt deg, i Viva Pinata så styrer over en haug krypdyr i hagen din, og i From Dust så former du landskapet for å hjelpe beboerne av landet. Virtual reality gjør slike spill enda mer realistiske, og Expanses gir oss enda flere muligheter der vi kan former omverdenen kun ved hjelp av blikket våres.

Expanses blir beskrevet som et eventyrspill der spilleren utforsker forskjellige miljøer (expanses) og må prøve å restaurere disse miljøene til frodige oaser. Istedenfor å bare manipulere omverdenen uten hensikt så har de forskjellige miljøene sitt eget element som spilleren må forholde seg til, og spilleren vil motta forskjellige oppdrag underveis for å finne ut hvilket element som skal passe til de forskjellige miljøene. Som spilleren vil du kunne flytte og ødelegge objekter, bytte mellom dyr, og terraforme miljøet.

Dette høres jo egentlig ikke så spesielt ut, men det er hvordan spilleren fører disse handlingene som skiller Expanses ut fra andre spill av samme type. Normalt så vil alt dette gjøres med enten en kontroller eller mus og tastatur, men i expanses skjer alt dette ved hjelp av øyene dine. Det er ingen mulighet til å bruke kontrollere til dette spillet. Du beveger deg i første person perspektiv, og fokuseringen din avgjør hvilket objekt som skal behandles.

 

focus-300x150

I headsettet ditt vil du finne et rødt sikte som avgjør hvilket objekt du fokuserer på. Og jo nærmere objektet treffer senter desto mer kontroll har du over det. For å forandre hvordan du ser omverdenen kan du bytte til et dyr med et annet synspunkt.

Expanses vil komme til både Samsung Gear VR og Google Daydream. Kickstarter kampanjen går live den 16. november i år.

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 137 times, 1 visits today)