PS4 vs PS4 Pro – Er det verdt å oppgradere?

Sony’s nye og kraftigere PS4 Pro vil bli lansert den 10. november, men vil vi kunne merke noe vesentlig forskjell fra den ordinære Playstation 4?

Det er foreløpig kun ett VR spill til Playstation som har blitt oppdatert til å kunne utnytte den forbedrede maskinvaren i PS4 Pro, Nemlig Battlezone. Utvikleren sier at de har økt oppløsningen og forbedret visuelle lys og refleksjoner. Men vil vi som spillere kunne se noe stor forskjell? Ta en titt på de to videoene under der de har testet Battlezone på både PS4 og PS4 Pro og se selv.

Battlezone – Playstation 4 Pro

Battlezone – Playstation 4

Selv når man ser videoene ved siden av hverandre så er det vanskelig å se noen vesentlig forskjell mellom konsollene. Hvis du ser veldig nøye etter på screenshots så vil du mest sannsynlig kunne se litt bedre detaljer og skarphet, ellers er det ikke mye man legger merke til i spillet.

Det har også blitt testet forskjell i Batman Arkham VR, som er en av PSVR’s beste visuelle spill. Dette spillet har derimot ikke fått en oppdatering for PS4 Pro, men det virker som spillene eller konsollen er adaptiv til alle spill. Spillet virker skarpere og det virker som PS4 Pro klarer å laste inn spillet raskere. Loading skjermen er også en del raskere på PS4 Pro. Men den største forskjellen ligger i detaljene, PS4 bruker en «blur» effekt i kantene av synsfeltet, der øyet ikke fokuserer så godt på detaljer, dette hjelper konsollen i å laste inn spillet fortere ved å redusere detaljer. Denne effekten har ikke PS4 Pro.

Batman Arkham VR – PS4 Pro

Batman Arkham VR – PS4

For de av dere som hadde håpet på bedre tracking i PS4 Pro så må vi skuffe dere og si at den er helt lik den originale PS4. Alt i alt så er det ikke store forandringene mellom de to konsollene, litt forbedret grafikk og litt raskere loading, men ikke noe å bli imponert over. Men som sagt så er det kun Battlezone som har fått oppdateringen enda, og når vi ser på maskinvaren så virker det som at større visuelle forandringer kan komme i fremtiden.

Hvis du skulle være interessert i en ny Playstation 4 eller Playstation 4 Pro så kan du finne det her og her(pro)

 

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 1 831 times, 1 visits today)