DRINKiQ advarer mot fyllekjøring i ny VR video

DrinkiQ er en av de største nettsidene som finnes når det kommer til informasjon om alkohol, her kan du finne forskjellige verktøy som for eksempel: Drink Calculator som beregner hvor mange kalorier du får i deg gjennom alkohol.

DRINKiQ har nå laget en film i 360° som viser faren med å kjøre i beruset tilstand. Bare i Norge dør cirka 200-250 personer i trafikken hvert år. Omtrent halvparten av disse er bilførere, resten er passasjerer, fotgjengere og syklister. Ruspåvirkning er en vesentlig årsak til trafikkulykker.

Risikoen for ulykker øker med økende promille i blodet. De fleste land har promillegrenser mellom 0,2 og 0,8. Enkelte land og stater har spesielle grenser for unge førere. Forskning viser at ulykkesrisikoen kan øke allerede ved lavere promille enn 0,5. Ved enhver alkoholkonsentrasjon er ulykkesrisikoen betydelig høyere for unge førere under 20 eller 30 år, sammenlignet med eldre førere.

Dette kan være et bra konsept for å vise frem alvorligheten rundt problemet med «fyllekjøring», men videoen taper på at man ser fra ett frittflytende kamera og ikke ett person sitt synspunkt som gir mye bedre innlevelse i VR. Videoen bygger opp til hendelsen og viser hva som skjer i etterkant av ulykken, den får frem budskapet bra og kan være et nyttig steg i hvordan vi ser på sammenhengen mellom bil og alkohol.

Legg igjen en kommentar
(Visited 140 times, 1 visits today)