Vi tester: Skylight til Samsung Gear VR

Indie utvikleren E Mcneill ligger ikke på latsiden når det kommer til å utvikle nye spill til Gear VR, til nå så har han gitt oss Darknet og Tactera, og nå har han lansert sitt nyeste prosjekt: Skylight.

Skylight er visuelt ganske likt de to andre spillene, og kan også settes inn i strategi sjangeren, men det finnes forskjeller også. I Tactera spilte du som en kommandør over et krigsområde der du måtte strategisk planlegge hvordan dine tanks, jeeps, jetfly og luftballonger skulle angripe for å gi deg et overtak på fienden, dette spillet var også et RTS (Real Time Strategy) som betyr at spillet kjører kontinuerlig, og du må velge strategiske mål mens spillet holder på. Skylight derimot, utnytter et såkalt TBS (Turn Based Strategy) der spillet pauses fra tid til annen slik at du kan velge dine strategiske mål mens spillet er pauset.

TBS spill har vært en stor suksess i dataspill med både Final Fantasy serien, Heroes of might and magic, og settlers bak seg, og Skylight plasserer seg fint inn i denne sjangeren. Hvis jeg skulle beskrive Skylight med egne ord så ville jeg sagt: Se for deg et sjakkbrett, i 3 dimensjoner, med romskip istedenfor bønder. For det er jo faktisk det det er, her starter du med å velge hvilke romskip du vil kjempe med, disse varierer fra store kraftige moderskip, medium størrelse krigsskip og små grupper med fightere, i tillegg finnes det forskjellige varianter av disse som egner seg til å ta ut forskjellige motstandere. For eksempel så har du Interceptors, som er flere små kampskip, disse er spesielt egnet til å kjempe mot andre små romskip, mens Scramblers som også består av flere små kampskip designet til å tåle mer, disse er beregnet til å oppholde fiendens moderskip som ikke kan brukes mens de er under angrep fra små kampskip.

I tillegg så er skipene utstyrt med skjold foran, noe som betyr at hvis du planlegger litt strategisk, så kan du bruke et skip til å oppholde dem mens andre skip beveger seg inn fra siden hvor skipet er mer sårbart. Etter å ha valgt hvordan du vil at skipene dine skal bevege seg kan du trykke på start og handlingene dine vil utføres i ca 20 sekunder, i denne tidsperioden har du ikke mulighet til å gjøre noen strategiske valg, og må vente til tiden går ut før du kan forandre på strategien din. Spillet fortsetter slik til alle skipene til en spiller er slått ut.

 

Skylight tilbyr Campaign modus, Skirmish modus og multiplayer, og opp til 12 forskjellige skip, men hvis du spiller gratisversjonen som allerede er ute på Oculus Store så er du begrenset til 8 av 12 skip, 10 av 30 campaign missions, og det er enkelte begrensinger på «matchmaking» i multiplayer modusen. Alle disse restriksjonene blir opphevet hvis du kjøper full versjonen som blir lansert 12. januar.

Skylight er (som de andre spillene til E Mcneill) både gøy og avhengighets skapende, dette spillet setter virkelig strategien din på prøve der du må velge riktig skip for å slå ut motstanderen din, og bruke riktig taktikk for å bekjempe han i kampen. Vi ser også for oss at multiplayer versjonen kan bli ganske interessant hvis spillet får seg en stor nok bruker base. Alt i alt så er spillet et godt tilskudd til Gear VR, og et spill jeg vil anbefale alle som interesserer seg for strategi spill.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar
(Visited 156 times, 1 visits today)