Oculus jobber med et trådløst headsett til $200

Facebook gjør seg klar til å avsløre et frittstående virtual reality headsett fra Oculus senere i år, ifølge Bloomberg vil denne lanseres en gang i 2018. Headsettet vil fungere uten hjelp fra en tilknyttet PC eller smarttelefon. Headsettet vil være bære Oculus navnet i hele verden bortsett fra Kina, hvor den vil bære Xiaomi-merket og bli drevet av litt Xiaomi-programvare som en del av et partnerskap på grunn av produksjonen av enkelte maskinvarer.

Trådløs VR er noe Facebook og Oculus jobber iherdig med, da Facebook CEO Mark Zuckerberg tidligere har diskutert et produkt som kan ha en blanding mellom friheten til Gear VR og kraften Oculus Rift kan tilby. HTC annonserte sine intensjoner om å bygge en frittstående VR-enhet basert på Googles Daydream-plattform tidligere i år.

Samsung jobber også med frittstående VR headsett som har fått navnet «Odyssey». Facebook har også sagt at de jobber med en trådløs versjon av Rift, med tilsvarende kraft som når den er koblet til en PC. Denne såkalte «Santa Cruz» prototypen er fortsatt i utvikling, og Facebook jobber fortsatt med å få sporing fra headsettet.

Dette nye headsettet har fått kodenavnet «Pacific», og vil se ut som Rift når det gjelder design, men vil være lettere enn det nåværende Samsung Gear VR-headsettet, og vil bli drevet av en Snapdragon-mobilprosessor med Bedre grafikkfunksjoner enn Gear VR, men uten posisjonssporing som man har på Rift via Oculus sensorer.

Den viktigste ingrediensen her vil være balansen mellom pris og ytelse: Facebook vil angivelig selge headsettet for rundt $ 200, noe som kan hjelpe til med å tiltrekke seg et mye bredere publikum mot den dyrere Riften (som ligger på $399 i dag , Kombinert med Touch kontrollene). Likevel ser det ut til at Oculus vil fortsette å støtte Rift og PC, samt sitt Gear VR-partnerskap med Samsung, med et håp om å nå så mange kunder som mulig.

VR-industrien som helhet forsøker fortsatt å finne den rette balansen for å gjøre teknologien mer attraktivt for forbrukerne – neste mål ser ut til å være billige, frittstående enheter.

Legg igjen en kommentar
(Visited 127 times, 1 visits today)