Vi tester: Lethal VR

Da jeg først testet Lethal VR, fikk jeg en liten følelse av å være med på en rekrutteringstest til politiet i virtual reality, utfordringen er å skyte ned alle blinkene på kortest mulig tid, med best mulig nøyaktighet. Spillet ble bygget som en room scale VR-opplevelse til HTC Vive, men har blitt portet over til Playstation VR. For å spille Lethal VR på PlayStation må man bruke Move-kontrollerne til å sikte med, og selvfølgelig PSVR headsettet, enkelte utfordringer i spillet krever to Move kontrollere ettersom du også kan bruke 2 våpen.

Man kan håndtere både kniv og maskingevær samtidig

Spillet starter i et sirkulært rom som igjen minner meg om de gamle arkade-senterne vi hadde i gamle dager. Etter å ha skrevet inn initialene mine i spillet (noe som også var typisk på de gamle arkade spillene) vil du få mulighet til å havne på toppscore listen. De første oppdragene er ganske enkle, og selv om Move kontrollene kan være litt utdaterte for slike spill så fungerer de faktisk greit nok. Scoring er basert på tid og nøyaktighet, noen av blinkene har to røde soner som betyr «kill-shot» og gir deg ekstra poeng for nøyaktige treff, tiden du bruker på å skyte ned alle blinkene har også en betydning på sluttsummen din.

Noen blinker har to områder som gir høy poengsum

Etterhvert som du beveger deg opp i nivåene vil du få mulighet til å teste ut kraftigere våpen, skyte med to våpen, og til og med kaste kniver, og det er her du vil kjenne på bakdelen til Move kontrollene. Når du skal kaste kniver må du bruke raske bevegelser og treffsikkerhet, og her er det en ulempe med Move kontrollene, siden disse spores ved hjelp av lys, kan raske bevegelser og andre lyskilder forstyrre sporingen, og kastene vil gå i helt andre retninger enn det du hadde siktet på.

Nye våpen og utstyr låses opp ettersom du kommer på høyere nivåer

Lethal VR var egentlig ment som et room scale spill til HTC Vive, noe som betyr at blinkene egentlig skulle dukke opp i alle retninger (360°), men siden PSVR og Move kontrollene ikke har så bra sporing, har spillet blitt skalert ned til 180°, noe som gjør at du kan spille Lethal VR mens du sitter i sofaen din.

Se vi tester Lethal VR i filmen under:

Vurdering:

Lethal VR er et morsomt arkade spill som lar deg ta i bruk Move kontrollene (noe jeg håper flere spill vil gjøre etterhvert), men spillet virker litt «uferdig» og mangler den lille gnisten som gjør at du ønsker å spille det om og om igjen. For øyeblikket er spillets pris redusert fra 129 kr til 69 kr, noe som gjør at prisen ikke er så ille i forhold til hva spillet har å tilby. Men jeg føler at full pris er alt for mye å kreve for et slikt spill.

Legg igjen en kommentar
(Visited 125 times, 1 visits today)