31 blodpropper hos astrogenvaksinerte mennesker – VG

Støttede bivirkninger: Mange land, inkludert Tyskland, Norge, Storbritannia og Danmark, mistenker alvorlige bivirkninger blant personer som er vaksinert med AstraZeneca. Foto: KAI PFAFFENBACH / X00446

Der Spiegel sa at et tysk selskap hadde diagnostisert 31 av de som mottok Astrogenega-vaksinen med blodpropp. Ni av dem døde.

Publisert:

Funnene er basert på funnene fra det tyske Paul Erlich Institute for Immunization i Tyskland.

I disse 19 tilfellene ble det også rapportert om lave blodplater, noe som er et bilde av lignende sykdommer hos syke pasienter i Norge.

Det var tidligere kjent at det er 13 tilfeller av blødning og trombose i Tyskland.

Av de 31 er 29 kvinner mellom 20 og 63 år, skriver han Glass. De to siste pasientene var menn i henholdsvis 36 og 57 år.

Universitetssykehuset i Berlin og distriktet Yushkirchen i Nordrhein-Westfalen-regionen har sluttet å vaksinere kvinner under 55 år med AstraZeneca-vaksinen.

Rundt 2,7 millioner tyskere i Tyskland har fått den første dosen av astrogeneca-vaksinen, mens 800 andre har fått den.

Les mer

Mistenkelige bivirkninger NIPH: – Vi håper du ikke er i fare etter 14 dager

Norge bestemmer 12. april

Helsetjenestemenn tar en beslutning etter 12. april om hva som skjer videre med vaksinen i Norge. Også i Danmark pågår det nye undersøkelser i en rekke saker mistenkt for å ha alvorlige bivirkninger.

Det som er vanlig for pasienter er at de har utviklet en sjelden tilstand med en kombinasjon av blodpropp, blødning og lavt antall blodplater. Tre av de norske pasientene mistenkt for å ha bivirkninger døde.

Paul Andre Holmin, overlege og forsker ved Rickshaw Hospital Utløste en uventet immunrespons, Som utløste systemet, så pasientene fikk denne sjeldne forbindelsen.

READ  Klar for nye utfordringer - VG

Andre land, som Sverige og Finland, har valgt å ordinere vaksinen bare til de over 65 år. Storbritannia fortsetter på sin side å vaksinere mennesker i alle aldre Fem tilfeller av sjelden trombose er diagnostisert.

Les også: Mistenkte bivirkninger av AstraZeneca: Dette er de viktigste sporene

Written By
More from Jakob Leif

Den amerikanske sentralbanken forventer høyere vekst – E24

Den amerikanske sentralbanken vil holde renten uendret til 2023 og opprettholde støttende...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *