66 nye infeksjoner i Tramon:

Vedlagt: Ordfører Monica Myrwaldberg er bekymret for utviklingen av en epidemisituasjon i kommunen. Foto: Frod Hansen

Det har vært registrert 66 nye infeksjoner det siste døgnet i Droman kommune, og det har vært en kraftig økning i infeksjoner blant skolebarn. – Ordfører Monica Myrwald Berg sier at vi har en stor jobb foran oss.

Publisert:

49 av de 66 nye infeksjonene er nært knyttet til allerede identifiserte tilfeller. En person får diagnosen infeksjon etter å ha reist til utlandet. For 12 personer er veien mot infeksjon foreløpig ukjent.

Les mer

Festutbrudd i Troman: Unge mennesker nekter å si hvem de møtte

I går var antallet 28 nye infeksjoner, og i dag er det fjerde høyeste antallet registrert siden utbruddet. De siste to ukene har 268 nye infeksjonstilfeller blitt oppdaget i kommunen. Sammenlignet med forrige lørdag er 61 tilfeller av infeksjon rapportert de to foregående ukene.

Ordfører Monica Myrwald Berg har vært bekymret for utviklingen av epidemien i Dramon kommune de siste dagene.

– Vi må alle ta denne utviklingen veldig alvorlig. Dagens infeksjonsrate er den fjerde høyeste vi noen gang har rapportert i Traman kommune under epidemier. Veksten går i feil retning, sier Monica Myrwald Berg at vi har en flott jobb foran oss.

Smitte i barnehage og skole

Mange tilfeller av epidemier har blitt flere spill for kommunens barnehage og skoler. Mange studenter, barn og ansatte er isolert, sa kommunen i en uttalelse.

Fredag ​​innførte kommunen raskt rød skala i alle videregående skoler, videregående skoler og voksenopplæring. De vurderer også om en lignende situasjon skal innføres i barneskoler og barnehager som for tiden opererer på gult nivå.

READ  Infeksjonen øker i Texas: - Beholdere skjuler mørke figurer

– I forrige uke så vi en kraftig økning i infeksjoner blant skolebarn. Derfor er det nødvendig å ta drastiske tiltak for å bremse og forhindre smittespredning blant unge mennesker, sier sjefssjef for smittsomme sykdommer, Einar Zackberg.

Les mer

43 nye tilfeller av infeksjon i Tramon det siste døgnet: – Gir alvorlig angst

Hjemmetjenesten i kommunen er også berørt, for tiden er 13 brukere og en ansatt isolert etter å ha blitt påvist smittet.

Ordføreren understreker at selv om folk har gjort en god innsats for å holde infeksjonsraten lav om vinteren, blir de nå påminnet om at epidemien på ingen måte er over.

– Derfor oppfordrer jeg alle innbyggere til å ta del i enda en innsats. Vi håper vaksinen vil få en slutt på infeksjonen nå, men vaksiner vil ikke stoppe spredningen av infeksjonen vi ser nå. Som ordføreren sier, må vi stoppe det selv for å unngå en situasjon som er for vanskelig, eller for dårlig umulig.

– oppreist

Overlege i infeksjonskontroll Zackberg deler ordførerens bekymringer om utviklingen av infeksjonen.

– Om vi ​​er i den tredje bølgen av epidemier er ikke lenger et spørsmål. Spørsmålet er nå hvor stor den tredje infeksjonsbølgen vil være. For øyeblikket virker vekst bekymringsfullt, og smittsomme kurver peker dessverre rett, sier han i pressemeldingen.

Zackberg sier kommunen har en stor jobb foran seg for å snu veksten, og mener økningen i epidemier er minst like rask som den gjorde i høst. Etter juleferien var Chief Infectious Disease Control Officer klar for et utbrudd i Tramon, men det var det ikke. Så han synes økningen etter vinterferien er litt overraskende.

READ  - Grønt lys for å krysse Holland

– Spredning av smitte har økt i stort tempo. Dette er dramatisk når mer enn 200 infeksjoner oppstår på fem dager. Mange er ikke bare isolerte som et resultat av positive koronatester, men også de som nå er isolert.

Kunngjør nye aktiviteter

Tirsdag 26. februar valgte kommunen å ikke forfølge sitt lokale regelverk med smitteverntiltak. Kommunen sier nå at de vil vurdere en ny forskrift førstkommende tirsdag.

– Når infeksjonssituasjonen er som den er nå, må vi vurdere hvilke tiltak som bør tas og iverksettes for å forhindre spredning av infeksjonen. Nå må vi vente på rådgiverens forslag til regelverket, og da vil presidenten diskutere saken og vurdere andre hensyn som er viktige for kontrollen av infeksjonskontroll, sier ordfører Monica Myrwald Berg.

Ifølge ordføreren indikerer utviklingen av sykdommen de siste dagene at nasjonale tiltak ikke er tilstrekkelig for å forhindre spredning av muterte virusstammer.

Written By
More from Jakob Leif

Bergen kommune 2. september 2021 – NRK følger koronaregler som anbefalinger fra Westland

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *