7 av 10 ungdommer er ensomme – Viji

Øker isolerte bilder: Benedict Anderson, 19, fra Røde Kors, mener statistikk viser at han følte seg ensom og at folk ikke er alene om å føle seg alene. Foto: Røde Kors -foreningen

En ny rapport fra Røde Kors viser en stor økning i at unge føler seg ensomme etter en epidemi.

Mandag offentliggjorde organisasjonen en ny rapport om ensomhet blant 16–19-åringer. Av de spurte sier 7 av 10 unge at de er ensomme.

Ifølge Røde Kors er det ingen annen aldersgruppe for å rapportere at ting blir verre. Ifølge undersøkelser i rapporten føler 82 prosent av kvinnene seg ensomme.

– Benedict Anderson, 19, som sitter i Røde Kors ungdoms nasjonalråd, sier det er veldig trist å lese, men samtidig er det litt hyggelig å vite at man ikke føler seg alene.

Hun følte mye på ensomhet på ungdomsskolen og videregående.

– Selv om du bryr deg om flertallet, snakker du veldig lite om det.

Økt siden 2011

I følge Ungkada For eksempel har antallet elever som føler seg ensomme på videregående og videregående økt siden 2011. Ungdomsdatastatistikk for 2020 ble samlet før låsing ble innført i Norge.

I den undersøkelsen sier 24 prosent av 13-19-åringene at de lider mest av ensomhet.

Anderson sier ensomhet er veldig viktig etter en lang låsing.

Når den stenger, må du velge hvem du skal legge til, jeg likte ikke å bli valgt som de andre. Jeg følte at jeg satt hjemme mer enn andre på sosiale medier. Plutselig er resten av vennegjengen uten deg, sier hun.

Han tror sosiale medier kan bidra til å styrke ensomheten.

READ  Den kommer til Disney + i november 2020

Det at du alltid kan se hva andre gjør får deg til å føle at du ikke gjør det. Å ikke bli inkludert i den planlagte gruppechatten kan virke som en liten ting, men det kan være veldig smertefullt. Du vil aldri trekke deg fra sosiale medier.

Les mer

Mange bruker Snap Map: – En vekker

Ikke nok hjelp

Han mener myndighetene har et stort ansvar for å ta vare på ungdommen på vei tilbake til det normale etter epidemien.

Det er ikke nok hjelp fra helsetjenester under epidemier. Selv om det kan være smertefullt å snakke om psykiske lidelser, kan det være veldig vanskelig å bli avvist når det er vanskelig å be om hjelp, sier Anderson.

Han mener at det å sørge for tilstrekkelige fritidsaktiviteter gratis er et viktig skritt for at foreldrenes økonomi ikke skal stoppe muligheten til å bli en del av et fellesskap utenfor skolen.

– Ofte får du venner og du føler deg som en del av et fellesskap.

Anderson opplevde ensomhet under og før epidemien. Hun råder andre som identifiserer seg:

– Det viktigste er at du tør å snakke om det selv om det er vanskelig. For meg, jo mer jeg snakker om det, jo lettere blir det. Den vanskelige delen er å føle at du ikke har noen å snakke med. Det er ikke noe som er lett å se utenfra, sier hun.

I videoen nedenfor kan du få noen tips om hva du kan gjøre hvis du er ensom:

Written By
More from Jakob Leif

Redningsaksjonen fortsetter: – Tiden er ikke i vår favør

Det ble lagt planer fredag ​​kveld og over natten om hvordan redningsaksjonen...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *