– Aldri vært i nærheten av dette – VG

Lagerbuck om krisen: -Jeg har aldri opplevd soldater som krysser grensen på denne måten, sier Lagerbuck i en pressemelding. Dette er fra en pressekonferanse de holdt sammen 7. oktober. Foto: Steen Lisberg Solam / NTP Scanfix

Lars Lagerbach (72) svarte på kritikken for første gang etter at VG avslørte om den hissige situasjonen mellom landslagssjefen og Alexander Charlotte (24) på ​​et tidligere landslagsmøte.

– Jeg tåler meningsforskjeller om fotballspørsmål. Alexander kom imidlertid med en rekke påstander om at vi ikke brydde oss om å spille fotball, men at det ikke var mulig for Per Jor Hanson og jeg å være trenere med tanke på ledelse og fotball, sa den norske landslagssjefen i en uttalelse sendt av Norges Fotballforbund.

VG skrev lørdag Tvister Stjernespiss Alexander Charlotte og landslagets assistenttrener Per Jover Hanson under et møte foran hele laget dagen før onsdagens kamp mot Nord-Irland.

Onsdag avslørte VG, etter nye samtaler med landslaget og mange kilder rundt det, flere detaljer om opptakten til det samme møtet, som ble opphetet og beskrevet med høye utvekslinger mellom Surlot og landslagssjef Lars Lagerbook i Tone Hotel-butikken i Oslo.

Her er VGs tidslinje for hva som burde ha skjedd:

– Etter 30 år i internasjonal fotball har jeg aldri opplevd spillere som krysser grensen på denne måten. Jeg hadde mange fotballdiskusjoner med spillere om sannhetsbasert og fotball. Men Sverige sier at det aldri har vært nærmere dette.

Fire kilder fortalte også til VG at landslagssjefen hadde gitt ut et notat om Charlottes uheldige opptreden mot Kypros i 2018:

– Hvordan tør du miste det åpne målet mot Kypros for to år siden?

READ  STORBRITANNIA: - - Åpner utsettelser

– Jeg var sjokkert. Et av vitnene sier til VG at jeg aldri har opplevd noe lignende. Mange flere har uttrykt lignende reaksjoner.

I pressemeldingen tar Lagerbook dette kapittelet i detalj og tar en selvkritikk:

– Da vi forlot rommet, mistet jeg dessverre temperamentet. Rapporten min om Kypros kom, og jeg påpekte: “Du var ikke så tynn på Kypros for to år siden”. Jeg angrer på disse ordene som kom etter en lang og heftig diskusjon. Dette er et forsøk fra Alexander å forstå hvordan teamet skal fungere. For meg sier Lockerbook at det handler om å skape en god ytelseskultur.

– På kvelden snakket Per Jor Hanson, Stephen Johansson, Alexander og jeg sammen og tok hverandre i hånden og ble enige om å legge saken bak oss. Jeg har alltid hatt en policy om å beskytte spillere eksternt. Av hensyn til trenernes ærlighet og de anonyme bevisene i VGs dekning, måtte vi fravike denne politikken og kommentere det som skjedde. Lockerbook i pressemeldingen.

Flere kilder fortalte til VG at spillerne fikk harde nyheter etter hendelsene om at ingenting skal lekkes til utenforstående.

VG har bare blitt fortalt områdene der det var en lang konflikt mellom Charlotte og sjefen, der det sentrale temaet var lagets spillestil. Spissen skal ha sagt at han mente Norge burde være bedre forberedt på å spille mot Serbias 3-4-2-1-formasjon, og at en mer offensiv tilnærming burde tas i denne og andre kamper.

I pressemeldingen skriver NFF at Charlotte ble bedt om å si noe komplett på eget initiativ på et spillermøte neste morgen. Han unnskyldte deretter støtteapparatet og spillerteamet for måten han hadde oppført seg kvelden før.

READ  Dagligvarer, engros | Kiwi og menyinnehaver Norgesroupen gjør endringer på emballasjen

– Det beste av landslaget, Per Jover Hansen, og Alexander mener vi lever opp til det vi er blitt enige om, så dette kan legges bak oss. Nå vil vi fokusere på de tre landskampene som kommer i november, sa Sverige i en uttalelse.

I en uttalelse skriver NFF at Alexander Charlotte ikke vil kommentere fotball.no om saken. Så langt har ikke VG lyktes i å få en mening fra ham.

Landslagskapteiner for menn Stephen Johansson, Omar Elaptelloy og Joshua King sa i en pressemelding på Fotball.com at de ligger hundre prosent bak trenerteamet.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Lossey Madberg blir etterlatt av sin far – V.G.

Helt ny: Denne uken presenterte Lossey Madberg kjendisen “Foreman” som en gave...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *