Alvorlig økning i epidemier i Frankrike – landsdekkende nedleggelse – VG

Den franske presidenten avbrøt en tredje streik i januar. Nå kommer det uansett, det er portforbud og lukkede skoler over hele landet.

Publisert:

En tredje bølge av epidemier har rammet Frankrike hardt. Sykehus i Paris-området sliter med effektiviteten. 5072 pasienter på sykehus trenger nå intensivpleie, hvorav 44 prosent er under 65 år.

Onsdag kveld kunngjorde president Emmanuel Macron at de drastiske tiltakene som allerede ble innført av 19 departementer, vil utvides til hele landet.

Den nasjonale streiken begynner på lørdag og varer i fire uker.

  • Utgangsforbudet utvides til hele landet fra kl. 19.00 til 06.00.
  • Så folk kan gå ut om dagen, men ikke mer enn 10 kilometer fra hjemmet sitt. Hvis de vil gå lenger, må de ha et sertifikat.
  • Ingen reiser mellom forskjellige deler av landet etter 5. april, og de er definitivt ikke nødvendige.
  • Butikker bør være stengt, bortsett fra apotek og dagligvarebutikker.
  • Barnehage, skoler og videregående skoler er stengt i tre uker. Studentene har lov til å gå på universitetet en dag i uken.
  • Ikke mer enn seks skal være utenfor.
  • Folk anbefales å holde seg to meter unna. Franskmennene måtte ha på seg masker på jobb og offentlig i lang tid. Regjeringen anbefaler ikke bruk av hjemmelagde masker fordi de mener at de ikke er nok når de står overfor nye virale varianter. Hjemmemasker har vært forbudt i skoler og bedrifter siden februar.

“Vi må være flittige igjen,” sa president Emmanuel Macron i en tale til folket.

Til tross for utfordringer med det muterte viruset, nektet den franske presidenten i januar profesjonell råd når han ikke stengte landet igjen. Under en pressekonferanse i kveld forsvarte han valget. Han påpekte at – som land som Italia går ned – har de valgt “uavhengighet”.

READ  Store forskjeller i R-tall

“Vi har fått dyrebare gratis dager og læringsuker for barna våre uten å miste kontrollen over epidemien,” sa den franske presidenten.

Men fortsatt stenger de nå:

De siste ukene står vi imidlertid overfor en ny situasjon, sier Macron.

Den franske presidenten sier at alle voksne over 18 år bør vaksineres om sommeren. Franske myndigheter anbefaler AstraZeneca bare for personer over 55 år.

Written By
More from Jakob Leif

Donald Trump tilgir Michael Flynn

New York (Douglas): – General Michael D. Det er min store ære...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *