Anmeldelse: Little Nightmares II – Camer.no

Første små mareritt De gjorde lite for å skjule beviset på inspirasjonen. Noen i rollen som en liten og ulykkelig person ble stadig kastet, han måtte finne veien gjennom et stort og stygt univers, gjennom enkle hopp og knivskarpe gåter.

Sinnet gikk umiddelbart til slike spill Limbo, Pakk ut Og Innsiden, Little Jaguars II er på trappene, så gjør jaguaren nå. Dette er imidlertid ikke en dum ting – spesielt ikke når opplevelsen er like skarp som den som tilbys av Dorcier Studios med denne utmerkede skrekkoppfølgeren.


Inne i Rene, Joe! Foto: Espen Johnson / Camer.nr

Sammen er vi sterke

Denne gangen skyves en av skoene på en tynn fot inn i den mørke og dystre verden. Nå spiller du som en gutt ved navn Mono med en dekorativ papppose på hodet, men i praksis er det veldig få ting som skiller ham fra seksene i det originale spillet. Selv om du hopper i avgrunnen, trekker i stoler og vandrer frem og tilbake i den todimensjonale verden av spillet, gjør du det samme.

Spillet gjør ikke mye nytt, men det er nok overraskelser og vendinger for å holde spilleren på tærne. Dette gjelder også stiene du utforsker. Fra den mørke jungelen full av levende bjørnefeller og grusomme kyllinger, fører veien til sentrum, hvor flertallet av befolkningen har forsvunnet sporløst og gamle TV-bokser er spredt.

Underveis skjer litt av alt, men det viktigste er at du i begynnelsen av prosessen snubler over et annet lite stativ. Dette er ingen ringere enn hovedpersonen som tidligere er nevnt fra det originale spillet, så du kjører tauet med en venn gjennom store deler av Little Nightmares II.

READ  Valgsvindel anklager demokrater - NRK Urix - Utenlandske nyheter og dokumentarer

Det gir en hånd, ikke bare i form av medfølelse og støtte når omverdenen er hacket for ondskap, men du vil ikke være alene om å løse gåter, åpne dører og betjene maskiner. Spillet er fremdeles utelukkende basert på en spiller, men den gamle bekjente er fremdeles trøstende. Sammen danner de en koselig liten tvilling hvis likhet bidrar til å belyse den ellers nitrøse verden.


Sniking er en viktig del av spillet. Foto: Espen Johnson / Camer.nr

Spektakulær kommunikasjon

Verden er imidlertid ikke en negativ ting med nitritt. Tvert imot: det er et skrekkspill med en stor “S”, og deretter perfekt egnet til å hengi seg til skrekk og grusomhet mens du prøver å redde dagen. Som et resultat er stemningen usedvanlig god og veldig deprimerende fra start til slutt, og det er mange gode grunner til at det kan være så uutholdelig “skummelt” å komme seg rundt i Little Nightmares II.


Er du trist nå … Foto: Espen Johnson / Camer.nr

Mye av den visuelle stilen som er valgt av utviklerne er kreditt. Det er ikke noe mer enn en litt raffinert versjon av grafikken fra det originale spillet – verden ble skapt og er som et leketøy – det fungerer bedre.

Lys og mørke danner en fantastisk allianse når du utforsker ubrukte psykiatriske sykehus og lurer i den mørke skogen, mens de grufulle, leketøy / voks skapningene du møter skremmer og begeistrer hverdagen.

Soundscape er like unikt, og jeg vet ikke om jeg virkelig skal sette pris på musikken eller lydeffektene. Når felles barnesanger og uatskillelige musikkbokser møtes på de tynne gulvene, hektiske trinn og helvete pressende lyder, kan dette være et reelt sted for kommunikasjon.

READ  Foto / Klima Junker trekker seg fra samtaler - VG

Så så skummel som du får det, men med noen få bemerkelsesverdige unntak, klarer opplevelsen aldri å være skremmende, jeg liker akkurat hva det kan være.

Mister hoppkanten


Foto: Espen Johnson / Camer.nr

Dessverre forsvinner en del av den gode frykten i øyeblikk av fortvilelse. Det er fortsatt et fysikkbasert og noe unøyaktig operativsystemspill, med det resultat at du på seks timer fullfører Little Nightmares II, og avslører et høyt nivå av prøving og feiling.

Noen puslespill gir ikke så mye mening som andre, noen gjenstander oppfører seg ikke akkurat som forventet eller ønsket, andre ganger har du ikke tid til å møte plutselige og utfordrende sjefsfiender. Dette kan være veldig kjedelig når du må snike deg forbi, løpe eller kjempe med de samme fiendene om og om igjen fordi spillet ikke gjør det du vil.

Jeg Bør være Den beste løsningen og forstå hva jeg må gjøre, men om jeg skal gjøre det ved første forsøk uten å snuble på kanten av hoppet, savner økseslaget eller blir sittende fast i langveggen først. Og helst tre eller tolv ganger.

Det henter litt krydder i noen av de viktigste øyeblikkene gjennom historien, og et spill fylt med eksepsjonelt kule scener går virkelig uten kostnad.


Trekk avføringen mot glasset! Foto: Espen Johnson / Camer.nr

Konklusjon

Little Nightmares II er et spill som virkelig er fullt av forferdelige og ubehagelige situasjoner. Utviklerne har tatt en stil fra de opprinnelige flere referansene, noe som skaper et univers der du aldri fullt ut kan tro på det som venter på neste sving, når det gjelder fiender og omgivelser, men interessant dynamikk.

READ  Piloten ble drept i en helikopterulykke ved Telemark

Hjelp til å skape dette utseendet er de grufulle figurene, det massive universet og den eksepsjonelle bruken av lys, mørke og lyd.


Jeg fant, fant! Foto: Espen Johnson / Camer.nr

Til tross for den overveldende skrekken, klarer spillet sjelden å være direkte skremmende, og det kan være litt frustrerende å gå bort fra opplevelsen uten å bli ordentlig skremt en liten stund. Noen metoder er derimot veldig skremmende, helhetsinntrykket er som sagt mer enn ille nok.

Det som egentlig ligger i å heve Little Nightmares II enda mer, er imidlertid flere prøvelser og trengsler under spillet.

Regner med at det kommer flere gåter og noen faner Litt Det er utfordrende i et spill som dette, men ofte føler man en stor del av flaks om man vinner eller ikke. Dette er ikke en god følelse, det er spesielt irriterende når det hele tiden påvirker, og tar dermed krydderet ut av de viktige og alvorlige øyeblikkene i historien.

Å bli båret av universet levert av Little Nightmares II er imidlertid svært usannsynlig. Det er en audiovisuell perle, og fremfor alt har den en humoristisk og fengende historie – noe som rett og slett skal nytes.

Vil du ha mer fantastisk skrekk? Da kan vi anbefale det mest aktuelle Midten For puritan eller muligens Death Stranding For de som vil ha noe Mye Annerledes.

Little Nightmares lanseres 11. februar på PlayStation 4 (testet), Xbox One, Nintendo Switch og Windows. Versjoner som er spesielt rettet mot PlayStation 5 og Xbox Series X er planlagt til senere i år.

Written By
More from Jakob Leif

Ole Gunner Soulscar, Manchester United | Eksperten nektet å tro det Solskar sa:

Ole Gunner Solscar sa at han tror Manchester City vil stikke av...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *