Anne B. om livet etter et slag. Rockte: – Tenker på hvor heldig jeg er

I Super Farm: Ann B. Rocket skrev sin første bok etter et slag i 2019 – og sier at han er i bedre form enn noensinne.

Etter hjerneslaget mistet Anne P. Rockette, 63, mye av hukommelsen og glemte at hun røykte. Slik forlot hun.

Publisert:

– Jeg glemte det den dagen jeg fikk hjerneslaget – jeg skjønte det ikke før jeg ble frisk og satte meg sammen med en annen røyker: Fersk, jeg røyker!

Men så var det allerede gjort. Fra 30-40 røyker om dagen i over 40 år, har hun blitt en ikke-røyker. Fra det øyeblikket hjerneslaget traff henne 4. juli 2019.

Bakgrunn: Anne f. Rakte fikk et slag

– Men jeg satt på benken med røykere hver dag i de seks ukene jeg var på rehab. Jeg tror jeg er smart fordi jeg har lært å ikke bli fristet, og det er ikke noe problem med det når jeg går tilbake til hverdagen. Men hvis jeg møter røykere på gaten, vil jeg gå litt nærmere. Hei, jeg liker den lukten.

– Men da: omstart er helt tvilsomt. Fordi røyking gjorde krig lettere.

Hun sier før, og gjentar:

– Jeg var på døden.

Mye tap i språket: Etter hjerneslaget, Anne f. Rakte mistet mye språk, bare hun kunne fortsatt legge merke til det: – Noen ganger glemmer jeg ordene når jeg snakker. Men når jeg skriver kommer alt på en gang, sier hun.

– Men jeg følte aldri en frykt da jeg var midt i det. Jeg var mer likegyldig til alt. Nå er det litt bedre å tenke, jeg dør når jeg er syk, jeg tar avføring overalt. Jeg forestilte meg at jeg ville være så redd den dagen jeg døde av alderdom. Nå vet jeg at jeg ikke blir det, det er en lettelse, sier Anne B. Rakte.

READ  Amanda Knox mot Matt Damon - Viji

Men hun sier at hun var helt ute av det etter krigen: hun trengte hjelp til alt, hun mistet mye språk, hun var bøyd over kroppen – hun tenkte “rare tanker” som hun sier.

– Jeg var ute, ja. Å si det mildt. Jeg kan plutselig tenke: Hvor skal jeg? Før jeg kom, ja, her er jeg, det skjedde.

Familien var bekymret og sønnen og svigerdatteren fortalte at hun ikke visste hvordan det gikk.

– Men så startet stigningen oppover. Med mye trening og flere avtaler med alle mulige terapeuter. Det var alt fra Kims lek til styrketrening.

Mye trening: Anne B. Rockete trener i en time på en elliptisk maskin, klatrer fem etasjer opp og ned trappene fire ganger hjemme i Fjordkata og sitter på huk hver dag. I tillegg er det fotturer. – Jeg er i superform, sier hun til Viji.

Midt i det hele skal hun gi ut boken Datter “, Det sjette og siste bindet av den mest solgte serien om Neshov-folket.

Tårer begynner å komme når vi snakker om dette.

– Huff, jeg er så heldig. Jeg tenker på andre jeg har møtt på rehab, hvorav mange fortsatt sitter i rullestol. Samme høst kunne jeg starte en bok og møte publikum igjen – alle gråt. Jeg også. Og, ja, jeg skjønner at jeg er den milliardte personen som lager den vitsen. Det slaget rørte meg så lett, sier hun og tørker bort tårene:

– Gud, vi må bli kvitt dette nå – da før jeg møter publikum på Teachman.

READ  Den danske statsministeren utelukker ikke å opprette en vaksinfabrikk i Israel - NRK Urix - Foreign News & Documentaries

Fordi hun er i Oslo. Denne uken kommer han ut med sin nye roman “The Heartbreaker”. En egen roman om en hjemmeboende mor og en voksen sønn. Moren har for lengst sluttet å tro at sønnen har tro – ofrer alt for ham.

Suksess: Anne P. Rockette er en lang og velstående forfatter bak seg – og bak en av Norges største bokhits. Berlinerpoplin -serien har solgt 1,2 millioner eksemplarer bare i Norge. Samtidig var den bokbaserte TV-serien en kjempesuksess.

– Jeg skriver litt her for alle mødre som liker å bo hjemme med voksne sønner. Ligger i stua til 16.00, er online og ikke gjør en jobb. Da må du iverksette tiltak.

– Kast dem! Du gjør bare en skam for dem fordi livene til disse mennene ender opp med å forsvinne, og de kan ikke gjøre noe med livet, sier Rakte.

Og en ting er klart:

– Ja, jeg vet at jeg har en sønn – og mange tror nå at dette er basert på deres egen erfaring. Men det er ikke tilfelle. Jeg tenkte å endre karakteren til en datter for å unngå dette, men det fungerte ikke: fordi det ikke skjer med døtre.

Ideen til boken fikk hun for mange år siden – på et middagsselskap på et nattklubb.

– Jeg snakket med en kvinne som trodde sønnen hennes hadde blitt slått og fortalte ham at han skulle dø. Det er en dramatisk historie, jeg tok hvert ord og hver nyanse – jeg visste at jeg måtte bruke dette. Fordi det var noe helt annet, det var på grunn av sønnens tilstand, og jeg kan ikke si mer – fordi det ville være ødeleggende for leserne, sier Rakte.

READ  Biz Marquee - Klovneprinsen av H hip-hop date

Vi møter henne hjemme hjemmefra: i Bristol Oslo. Dette er en lettelse, for da hun i fjor kunngjorde at utgiveren av Hotel King Peter Stordalon ville bli overført til Strawberry Publishing, tenkte hun at hun skulle bli i tyven.

Failed Better Startlan: Til tross for at hun er utgiver av Strawberry Publish, nekter Ann P. Rockett å dvele ved tyven. Gitt behovet for å bo i Bristol – dette har vært hennes “hjem” i Oslo gjennom forfatterkarrieren.

– Jeg vet ikke hva Better synes om dette, men jeg hadde nesten behov for det. Det var nok litt langt, men jeg var veldig fornøyd da det fungerte.

Nå er det eneste hun legger merke til ettervirkningen av krigen, at hun noen ganger glemmer ordene.

– Men det skjer bare når jeg snakker. Det rare er at jeg ikke glemmer når jeg skriver, og så kommer alle ordene rett ut. Etter 33 år som skribent ble jeg spikret, sier Anne B. Rakte.

Hun har skrevet begge deler før Blødende sår Og Hoftebrudd Under arbeidet med en roman.

Les mer

Huske? Berlin Poplars ‘beslutning om å avslutte helvete av smerte Anne B. Rakte skrev

– Ja, det påvirker ofte helsen. Jeg tror krigen kom i 2019 fordi jeg var helt utslitt med det sjette bindet i Berlinerpopline -serien. Men denne gangen har det blitt en drøm å skrive.

– Fordi, da Corona kom, fant jeg en enestående lettelse i livet mitt. Jeg elsket Corona -tid, hvis jeg får si det.

Nytt liv, nytt forlag, ny bok, ny gave. Men tro ikke et sekund på at det kommer en ny mann.

– Nei, herregud, Anne P. Rakte sier – det er tre ekteskap bak henne.

– Jeg har vært gift tre ganger på nesten 20 år, og det er absolutt tvilsomt å havne der igjen.

– Hvorfor?

– Nei, hvis jeg skal finne en mann nå, må det være en mann i alderen 60-65 år. Tror du jeg klarer det?

– Nja?

– Nei! Jeg orket ikke det. For menn i alderen 60-65 år blir de snart 70 og syke, og jeg er for gammel til å bli syk.

Written By
More from Jakob Leif

Partyopptøy mange steder: – – Epidemien er ikke over

I det østlige politidistriktet har det vært mange rapporter om festing og...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *