Åpner: – Dårlig samvittighet

I fjor kom nyheten om at assisterende helsedirektør Espen Rostrup ga ut en bok om Corona -epidemien i Naxstad.

Boken, med tittelen “Code Red”, var opprinnelig planlagt utgitt i mars i år, men ble utsatt til høsten.

Torsdag var Knoxstad i Oslo for høstlanseringen av GuildDental Publishing.

Her sier helselederen at han gikk med på å skrive boken i den stille perioden av epidemien, men den ble gradvis mer spennende enn han forventet.

Indeksrødt foto: Gorm Kallestad / NTB
“Indeks rød”: Espen Nuxstad presenterer boken “Code Red”. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Se også

Skrev på ferie

Dette fikk ham til å forsinke å skrive boken og måtte bruke den til å skrive juleferie, vinterferie, sommerferie og påske.

– Jeg satt og jobbet mange kvelder fordi jeg hadde så mange andre ting å gjøre. Men jeg er glad jeg gjorde det nå fordi det hjalp meg med å sette ting frem. Jeg har god oversikt over alt som har skjedd, og jeg har slitt med dette før, for det har skjedd så mye, sier han med et dun.

Under epidemiene så Knox på Koronas pressekonferanser til regjeringen, og han dukket opp i media for å forklare hva som skjedde og hvordan det påvirket oss.

Hva tror familien ellers du har satt av tid til å skrive en bok i tillegg til ditt travle daglige liv?

– Har mye dårlig samvittighet. Ellers ville jeg ha brukt tid her når jeg hadde liten tid. Jeg prøvde å gjøre dette på kveldene i ferien, så jeg hadde så mye tid som mulig med familien i løpet av dagen. Så tilbrakte jeg kvelden også, og slik kunne jeg gjøre det. Dette betyr at jeg måtte jobbe veldig effektivt. Jeg er ikke i verden hele tiden, men jeg er glad det endret seg, sier han.

READ  Donald Trump: Partiet reagerer etter nominasjoner

– En tur

Han oppsummerer boken slik:

– Jeg prøver å ta leseren med på en reise rundt i verden gjennom hendelser og historie som kan ha innvirkning på hvordan vi skal håndtere denne typen kriser. Jeg har selv deltatt på noen av disse arrangementene. Så det vil endre mitt perspektiv på hvorfor ting skjer fra en epidemi som denne, hva vi kan gjøre og hvilke erfaringer vi kan ta.

– Hvor personlig er du i boken?

– Jeg inkluderer leseren i saker knyttet til hvordan jeg jobber og hvordan vi som mennesker kan håndtere kriser. Det blir en norsk-sentrisk bok, men med et internasjonalt fokus.

Han avslører at boken stort sett handler om tiden før Norge stengte 12. mars i fjor.

– Det er veldig interessant, sier han.

Det kan komme flere bøker

Han påpeker at krisehåndteringen ikke er hovedfokuset i boken, men at en del av epidemien også er viktig.

– Det er viktig å skaffe seg selvkunnskap og markere de tingene vi kan lære, slik at vi kan gjøre det bedre i fremtiden. Det viktige å gjøre er å forstå hvorfor det er slik. Min viktigste motivasjon er å forklare hvorfor det forsvant og hvorfor andre epidemier vi har i verden ikke har blitt en epidemi, men hvorfor det ble det. Det er viktig å være oppmerksom på slike ting, slik at du kan forhindre slike hendelser i fremtiden.

– Blir det en oppfølger?

– Jeg vet ikke. Jeg har allerede skrevet noen deler av lærebøkene og jeg liker å skrive i bokplaner, men det viktigste er å kommentere hvor vi er nå og hva vi kan lære av det. Da kan det være en bok, men jeg har fortsatt ikke det perspektivet.

READ  Motsigelser faller for de som liker å slå Eurovision - VG i år
Written By
More from Jakob Leif

Nedgangen på Wall Street – det kraftige fallet for Twitter og Tesla – E24

Nasdaq-indeksen førte til nedgangen på Wall Street, mens markedet forbereder seg på...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *