Arkeologer oppdager 5000 år gammel brennevin i Egypt – VG

Arkeologer har gravd frem en 5000 år gammel vin i Egypt. Her ble kornet og vannet oppvarmet i store leirepotter. Foto: AP / NTB

Arkeologer sliter fortsatt med å samle nok bevis før de når de endelige konklusjonene om plasseringen av den gamle vinen i Egypt. Landets tjenestemenn håper det eldgamle funnet vil bringe flere turister til landet.

– Mostaba Waziri, styreleder for det arkeologiske rådet i Egypt, sa til AFP at det var verdens eldste masseproduserte brennevin.

Ifølge det egyptiske departementet for turisme og antikviteter oppdaget et team av amerikanske og egyptiske arkeologer nylig brennevinet i den gamle egyptiske byen Abidos.

Abidos ligger i nærheten av Sohag, ikke langt fra Nilen.

Arkeologer mener dateringene er fra 3100 f.Kr., i løpet av hvilken tid flere tusen liter øl kunne produseres. På den tiden styrte kong Narmar, noe som førte til en fredelig forening av egyptisk land.

Les mer

Egypt: 3000 år gammel mumiekiste oppdaget

Matthew Adams, en av lederne for et team av arkeologer ved New York University, sier at han drakk øl ved begravelsene til egyptiske konger.

Arkeologer mener brennevin har potensial til å produsere 22.400 liter øl. Den er delt inn i åtte seksjoner, som hver inneholder 40 leirepotter, som sies å være oppvarmet i forbindelse med koking av korn og vann.

Den eldgamle oppdagelsen skaper spenning blant egyptiske myndigheter, som håper det vil hjelpe flere turister til å reise til Egypt.

Landets turistsektor har blitt hardt rammet av Corona-epidemien, som har redusert antall turister fra 13,1 millioner i 2019 til 3,5 millioner i 2020.

Written By
More from Jakob Leif

Nord-Korea – Diplomater flykter: – Ikke mye styrke

New York (DOCLAD): Ambassadører ved den russiske ambassaden i Nord-Korea slår alarm....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *