Astrogenogen – Stopper bruk av vaksine

Dette melder New York Times.

Dette er et stort tilbakeslag for landet, som mottok en million doser av vaksinen for en uke siden. Disse nivåene er for helsepersonell. Nå vil de i stedet bruke vaksiner utviklet av Johnson & Johnson og Pfizer-Biotech.

AstraZeneca bekreftet lørdag kveld at deres koronavaksine ikke ser ut til å være effektiv mot milde sykdommer som et resultat av den sørafrikanske mutasjonsvarianten. Helseminister Swaley Mykes skriver søndag at tjenestemenn vil vente på forskernes råd om hvordan de kan gjøre bedre fremskritt. Reuters.

Og i Norge

Også i Norge er det planlagt å gi flere astrogene nivåer til helsearbeidere. Lil Schwerstator Larson, president i Norsk sykepleierforbund, vil ha en ny vurdering av avgjørelsen.

Det er imidlertid ingen grunn til helsearbeidere å bekymre seg, sa Khair Bukolm, direktør for infeksjonskontroll ved National Institutes of Public Health.

– Ikke med den informasjonen vi har så langt. Det er mange vaksiner der ute. Alle er dyktige. Vi fortsetter å vurdere om det skal være spesielle problemer knyttet til visse vaksiner. “Vi har ikke slik informasjon nå,” sa han søndag.

Ikke avklart

New York Times skriver at det er uklart om vaksinen beskytter mot alvorlige sykdommer forårsaket av mutasjoner. Studiedeltakere var relativt unge, noe som gjorde det lite sannsynlig at de ville bli alvorlig syke. Dermed har det blitt vanskelig for forskere å fastslå om denne varianten har svekket vaksinens evne til å beskytte mot alvorlige sykdommer forårsaket av den sørafrikanske varianten.

Leveranse: Camila Stoltenberg på Astrogeneca-distribusjonen i februar. Video: Madeleine Lireng. Reporter: Johannes Felt
Se også

Men basert på immunresponsen i blodet, mener forskerne at vaksinen kan beskytte dem mot mer alvorlige hendelser. Hvis ytterligere studier viser dette, skriver avisen at de vil vurdere å gjenoppta bruken av vaksinen.

READ  Fikk fart | Finansiering

I skrivende stund er det rapportert over 46.000 koronarelaterte dødsfall i Sør-Afrika, med mer enn 1,4 millioner berørt, ifølge en direkte observasjon fra Johns Hopkins University. I følge BBC Den sørafrikanske mutasjonen er et stort virus i de østlige og vestlige provinsene i Sør-Afrika.

Venter på et svar

Helseminister Swaley Mike sier at tjenestemenn vil vente på svar fra fagmiljøet før de tar en endelig beslutning om astrogenvaksinen.

Sier Shabir Mathie, Sør-Afrikas forskningssjef ved AstraZeneca Reuters At studien har en sann orientering.

– Han sier det er på tide å fikse vår tillit til koronarvaksiner.

Mkhize insisterer på at Sør-Afrikas vaksinasjonsprogram fortsetter.

– Vi får Johnson & Johnson-vaksinen neste uke og neste måned, og så kommer Pfizer-vaksinen, sier han.

Written By
More from Jakob Leif

Barack Obama – “Et lovet land”

Tittelen på Barack Obamas nye bok, “A Promised Land”, ble utgitt denne...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *