Avviser skriftstedet som PM – VG

Anerkjennelse: Stortingsvalget er mindre enn ett år unna, men partilederne Drigway Sloxvolt Veda (SP) og Audon Lisbach (SV) har ikke funnet hverandre. Foto: Wither Root / NDP

S.V. I en tale til partiets landsstyre i dag uttalte president Audon Lisbagen seg til støtte for Trivia Sloxvolt Veda (SP) som statsminister, så lenge Veda ikke liker SV i regjeringen.

Sentralpartiet har lenge gjort det klart at de ønsker regjeringssamarbeid med Ap. Forholdet til SV er kaldt. Nå får de svar fra Lisbeth, som i sin tale kaller en arbeider / sosialistisk regjering “en sentrum-høyre regjering.”

– En regjering med bare sosialdemokratene og Arbeiderpartiet vil ikke være den rødgrønne endringsplanen som Norge nå trenger. Lisbeth sier det bare vil være en sentrumsregjering som kan søke om støtte til høyre til rett tid.

Så Lisboa vil ikke nominere SP-lederen som statsministerkandidat før neste års parlamentsvalg.

– Jeg er veldig enig i Trigway Sloxvolt-skriften, men: så lenge Trigway peker på en sentrums-høyre regjering, og SV vil ha en rødgrønn regjering, kan ikke SV peke på Trigway Sloxvolt-skriften. Styreleder Adun Lisbach forteller landsstyret.

Den rødgrønne leder tydelig

I VG Siste måling i oktober Det rødgrønne volumet viser betydelig tydeligere:

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Folkeparti og SV hadde det laveste flertallet med totalt 85 mandater. På toppen av det ga avstemningen ni parlamentariske mandater til MDG og syv til de røde.

Regjeringspartier og Frp vant totalt 68 mandater i Sortering. Dette er langt fra flertallet de fikk fra velgere i 2017.

Derfor er det stor spenning over hvorvidt partiene til venstre vil prøve å finne hverandre og danne en regjering før valget.

READ  Korrupsjonsscener i League 1: Fans angriper banen

Den siste måneden har Sosialistisk Folkeparti og Arbeid vært like ved flere valg. Sloxvolt-skriften har også blitt en Populært alternativ Som statsminister blant rødgrønne velgere.

Les mer

Er Drigway Sloxvolt script SPs statsministerkandidat? Se på hva han svarte på

– Hvem vil være klare til å lede en rødgrønn regjering i september 2021, vi vil rett og slett påpeke hvem som skal velge den fremfor en sentrums-høyre regjering. Dette er en ny leksjon for mennesker i Norge. Vi vil ha en regjering trygt forankret til venstre, med minst ett sterkt miljøparti, sier Lisboa.

Lisbeth tok også partiets forslag Alternativt statsbudsjettet Store klimakutt og Prøve Frp og pensjonistpartiet vil oppfordre minimumspensjonister til å starte med partiet.

Gratis å SP igjen

– SV mener at ingen partier i sentrum-venstre skal forlate hverandre. Politikken bør avgjøre hvem du skal samarbeide med. Lisbeth sier SV kan samarbeide med både Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt parti, slik vårt landsstyre allerede har bestemt for et år siden, hvis resultatene for våre velgere er tilstrekkelige.

Før landsstyret, Lisboa med et nytt prosjekt Sp:

– Det er fordi det er veldig vanlig for oss. Vi må stoppe sentraliseringen, vi må stoppe fattigdommen til kystfiskere og småbønder, vi må stoppe privatiseringen av våre felles ressurser, vi må stoppe ubegrenset handel og EU-tilpasning.

Du kan fortsatt velge Sp

Lisboas avvisning av SP er ikke evig. Hvis partiet åpner for regjeringssamarbeid med SV og partiet møtes politisk, kan ting endres.

– Med de ordene, hvis de endrer kurs, vil du tillate Sentralpartiet å få posten som statsminister?

– Vi trenger en rødgrønn regjering. Nå vil Stair bare ha det. Hvis situasjonen endres, bør vurderingen gjentas.

READ  Stor brann ved et kjemisk anlegg i USA: -

– Dette handler om det politiske programmet, ikke om folket, S.V. Lisbach understreker og påpeker at bare Stair snakker kjærlig om et bredere regjeringssamarbeid som er inkludert.

– S.V. Hvis det sentrale partiet for en bred rødgrønn regjering som er en del av det, går til valglokalet, eller åpner det etter valget, ville du ha rett hvis Sloxvolt-skriftet var statsminister?

– Jeg vil ikke gå inn på spekulasjoner om hva vi vil gjøre hvis de sier noe annet. Jeg vet ikke hvor relevant det ville være. Jeg tror Ap vil være det største partiet ved neste valg. Men jeg vil ikke konkludere nå med hva som kan skje i fremtiden. Hvis sentrumspartiet endrer kurs, bør vi ta opp den diskusjonen, sier Lisbacen.

Nytt senter

Kommentar Staten Tidligere brukt om Bondevik I-regjeringen med KrF, Senterpartiet og Venstre. Lisbeth bruker nå samme navn for regjeringserstatningen som Labour har lagt til.

– Er det lett for velgerne å samhandle med flere navn på mennesker med funksjonshemninger?

– Jeg er ikke bekymret fordi partiene på vår side går til valglokalet for ulike regjeringsløsninger. Det viktigste er å svare ærlig og tydelig, da kan vi ikke rydde under teppet at det vil være stor forskjell mellom en SP / Labour-regjering og en rødgrønn regjering.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

GoodfrontStall Energy, Business | Spill mot TV-reklame:

Annonsen om en “drivkraft” i Goodbrandstall Energy har generert sterke reaksjoner fra...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *