Bank svakere enn forventet fra Norge – betaler mer enn 1 milliard dollar i utbytte

Bank Norge utstedte onsdag sin beslutning for slutten av 2020.

Det ble foreslått et utbytte på 6 kroner for en aksje tilknyttet 1,1 milliarder kroner. Utbyttet kommer etter Finnstilcinet i fjor vår Banken nektet Å dele ut et utbytte på 3,18 kroner per aksje på grunn av Corona.

Tilsynet rapporteres

Konsernsjef Tyne Wollebeck snakker om samtalen med Finnstilcinet om utbytte i vinter:

– Vi er i konstant kontakt med revisorene, de er godt klar over prosjektet fra teamet, sa han i en presentasjon via Internett.

I fjerde kvartal i fjor var Bank Norges renteinntekter 1,3 milliarder kroner, noe ned fra tredje kvartal i fjor og fjerde kvartal 2019. Resultat før skatt endte på 571,6 millioner kroner, opp nesten 100 millioner kroner fra samme periode i fjor.

I følge DTN Direct var det forventet et overskudd før skatt for 642 millioner kroner på forhånd.

Øker tapsordninger

I den siste kvartalsrapporten heter det videre at tapsordningene for kvartalet var 398 millioner kroner, opp fra 367 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Banken skriver at det er gjort ytterligere avsetninger for gjeldstap som følge av justerte makroforutsetninger om den nåværende epidemien.

Ordningene for tap for 2020 endte på 1,8 milliarder kroner, opp fra 1,6 milliarder kroner året før.

For hele året 2020 oppnådde Bank Norge et resultat før skatt på 2,5 milliarder kroner, som er mindre enn 100 millioner kroner sammenlignet med året før. Banken skriver i en uttalelse at nedgangen i fortjeneste blant annet skyldtes høyere tapsordninger knyttet til koronausikkerhet.

READ  Demokrater erklærer seier i Georgia-valget

I 2020 tjente banken 28,9 prosent avkastning på egenkapitalen, mens netto renteinntekter endte på 5,4 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi liker å dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet, eller annen type applikasjon, kan bare skje med skriftlig tillatelse eller som loven tillater. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

– Elsket hvert sekund – VG

TV Cowboy: Charlie Gustafson og “Our Time Is Now”, av Heda Stearnstead....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *