Barack Obama – “Et lovet land”

Tittelen på Barack Obamas nye bok, “A Promised Land”, ble utgitt denne uken.

Boken solgte nesten 890 000 eksemplarer i løpet av det første døgnet i USA og Canada – mer enn noen annen presidentminne.

I boka åpner den tidligere presidenten begge deler Om hvordan det var å forlate Det hvite hus, Og om Da han var i Norge for å motta Nobels fredspris.

– På ett nivå var mengden nedenfor en illusjon av spenning. Likevel, mens lysene glødde, så jeg noe annet. Jeg har sett uttrykket for makten til millioner av mennesker over hele verden, som Obama skriver om sitt besøk i Norge.

I boka skriver Obama også om hva han egentlig synes om nåværende og tidligere verdensledere.

– Avdelingsleder

Intervju: Barack Obama har gitt et intervju til CBS etter valget og er tøff mot Donald Trump. Video: CBS via YouTube
Se også

En av anmelderne i boken til Russlands president Vladimir Putin.

Tidligere president Putin er blitt beskrevet som en “avdelingsleder” som har atomvåpen og veto i FNs sikkerhetsråd. BBC.

Chanel leser boka og diskuterer hva Obama har å si om mange verdensledere.

– Putin minnet meg om mennene som en gang styrte Chicago Machine eller Dummy Hall (en politisk organisasjon i redaksjonen i New York). Tøffe, gatesmarte, ubehagelige karakterer som vet hva de vet. Aldri bevege seg utover sine trange erfaringer og se sikkerhet, bestikkelser, streik, svindel og sporadisk vold som et legitimt verktøy for handel, skriver Obama om Russlands leder.

– Elsket ham

Britiske statsminister David Cameron ble hyllet av Obama for sin rolle.

Obama skriver at Cameron, som var statsminister i Storbritannia fra 2010-2016, er «urban og optimistisk».

READ  Frykt for OL -formen etter bivirkningene av koronarvaksinen - ny norsk rekord - Viji

– Jeg likte ham personlig. Selv om vi ikke er enige, skriver den tidligere presidenten, men det er ingen hemmelighet at han ikke er enig med Cameron i ulike temaer i politikken.

Ny bok: I Barack Obamas nye bok “A Promised Land” snakker han om sitt besøk til Oslo i 2009.
Se også

Merkel sier hun er skeptisk

Den neste verdenslederen som blir nevnt i Obamas bok er Angela Merkel. I Obamas nye bok blir den tyske presidenten beskrevet som “konsekvent og ærlig.”

I følge kanalen sier Obama i boka at Obama burde vært skeptisk til Merkel på grunn av sin “retorikk og veltalenhet”, men den tidligere amerikanske presidenten skriver at han ikke ble fornærmet av den grunn.

– Følelsesmessig utbrudd

Den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy har ikke fått ros fra den tidligere presidenten for sin del.

Obama sier at det er “emosjonelle utbrudd og uttalt retorikk” i Sarkozys bok. I følge kanalen skriver han at samtalene med den tidligere franske presidenten var morsomme, men at de var mye mer ustabile.

“De avvek aldri fra hans primære, bare skjulte interesse, som skulle være i sentrum av handlingen, og låne alt som trengs for å låne,” skrev Obama.

Redd

I sin nye bok nevner Obama Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og tidligere indiske statsminister og tidligere tsjekkiske statsminister Weklaw Klaus om Manmohan Singh.

Etter Obama syn var Erdogan “respektfull og generelt lydhør overfor hans krav”, men Obama sier at presidenten ofte har klaget i samtalene sine.

Merknader: Da denne videoen ble viral av den tidligere presidenten, skulle Barack Obama bare hjelpe Joe Biden i valgkampen. Foto: ara Paragopama / Instagram. Reporter: Marte Nylocan Hellset / Duplisert TV.
Se også

“Jeg hadde et sterkt inntrykk av at hans forpliktelse til demokrati og rettsstat bare ville vare så lenge det forsvarte sin egen makt,” skrev Obama.

READ  Corona in Christiansand - Avviser rykter om smitte

Singh har på sin side blitt beskrevet som “intelligent og gjennomtenkt”, mens Klaus var mer opptatt av Obamas visjon. Obama sier sistnevnte frykter en økning i høyrepopulismen over hele Europa.

Den fjerde boka

Barack Obama var den 44. presidenten i USA. Han ble valgt i november 2008 og hadde to stillinger før Donald Trump vant i 2016. Obama bor i Washington, D.C. sammen med sin kone, Michael. De har to døtre, Malia og Sasha.

“Et lovet land” er hans fjerde bok. Den tidligere presidenten har tidligere utgitt “Living a Dream – My African Heritage”, “Courage to Hope” og “Of the I Sing”.

Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *