Bare 27 republikanske kongressmedlemmer anerkjenner Bidens valgseier – VG

En måned etter at det ble klart at demokraten Joe Biden ville bli USAs neste president, er det bare 27 republikanske parlamentsmedlemmer i Kongressen som anerkjenner valgvinneren. Foto: Andrew Hornick / AP / NTB

En måned etter at det ble klart at demokraten Joe Biden ville bli USAs neste president, er det bare 27 republikanske representanter som er valgt i Kongressen som erkjenner Bidens seier.

Biden mottok mer enn syv millioner flere stemmer enn nåværende president Donald Trump, og Biden har et klart flertall av stemmene som trengs for å vinne presidentskapet.

To republikanere i kongressen anser imidlertid Trump som vinner, mens 27 er enige om at Biden vant, viser en meningsmåling i avisen. Washington Post Utført.

Trump vil ha en navneliste

– 25, aha! Jeg er overrasket over at det var så mange. Vi startet ikke en kamp. Send meg en liste med navnet «25 RINOS of. Jeg leste den falske Washington Post så mye som mulig! Presidenten skriver Twitter.

Neshorn Den nedsettende betegnelsen brukes om republikanere som ikke regnes som konservative nok.

Opprinnelig var tallet 25, men lørdag steg det til 27.

Totalt 220 republikanere i representanthuset og senatet, 88 prosent av alle republikanske politikere i kongressen, nektet å ta stilling til spørsmålet om hvem som vant samme avstemning.

Washington Post har også spurt de 249 republikanerne i Kongressen som vant valget om de støtter Trumps påstand om at han vant valget og om de vil godta utfallet av avstemningen.

Mange vil ikke svare

Ni av de som stemte, støtter Trumps påstand om at han vant valget, mens ni er imot udokumenterte påstander. Resten svarte ikke eller svarte ikke. Resultater undersøkelse Avisen skriver at de fleste republikanere frykter Trumps grep om partiet.

READ  Cyberbank 2077 har FPS-kontroll - mottar oppdateringer på utgivelsesdagen

Per fredag ​​kveld svarte ikke syv av de ti valgte republikanerne avisens spørsmål.

Senatets republikanske leder Mitch McConnell var blant dem som unngikk å svare på spørsmål om Trumps krav.

“Fremtiden vil ta vare på seg selv,” sa han til reportere tidligere denne uken.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *