Be helsepersonell om å være klar over symptomer – VG

Tre helsearbeidere som arbeider på Health Southeast med blodpropp eller hjerneblødning, er innlagt på Oslo universitetssykehus kort tid etter at de mottok astrogenvaksinen. Det norske legemiddelfirmaet ber nå helsearbeidere om å være forsiktige med symptomene.

Publisert:

– Det norske legemiddelfirmaet og FHI ble i går informert om Tinsets rapport om en uventet død på grunn av hjerneblødning. I dag har vi tre rapporter til om hjerneblødning eller trombose etter å ha mottatt AstraZeneca-vaksinen, sier Sigurd Hartemo, overlege i Statens legemiddelverk.

– Vi ber om at helsepersonell som mistenker bivirkninger etter vaksinasjon blir varslet så snart som mulig.

Norsk institutt for folkehelse (FHI) og Norsk farmasøytisk institutt holdt en nødkonferanse lørdag om status for mistenkte bivirkninger forbundet med astrogenvaksinen.

Kort tid etter å ha mottatt AstraZeneca-vaksinen, ble det tidligere lørdag kunngjort at tre helsearbeidere var innlagt med blodpropp eller hjerneblødning.

Sykehuset informerte VG før pressekonferansen. Uptonboston Saken ble først rapportert, men to helsearbeidere skrev at de ble innlagt.

Etter pressekonferansen sa Khair Bukolm ved FHI til VG at det handlet om unge mennesker og at symptomene de opplevde var veldig alvorlige.

Om blodproppstilfeller kan knyttes til vaksinen blir nå undersøkt.

Ifølge Hartemo har mange yngre pasienter hudblødning etter koronavaksinen.

– Dette kan være et alvorlig tegn, et tegn på synkende blodplateantall. Så hvis personer under 50 år opplever dette, sier vi at de bør oppsøke lege umiddelbart, sier Hartemo.

I en pressemelding sa FHI at de “oppmuntrer personer under 50 år som har blitt vaksinert med AstraZeneca de siste 14 dagene og opplever en økt følelse av blå flekker (hudblødning) mer enn tre dager etter vaksinasjon. Se en legevakt eller fastlege umiddelbart. “

READ  Kim Kardashian og Kanye West:

Hortemo sier til VG at 50 år ikke er en absolutt grense. Hvis du har blitt vaksinert med AstraZeneca og har skader, bør du likevel oppsøke lege.

Blå flekker er et tegn på lavt antall blodplater i blodet. Dette øker risikoen for blødning, inkludert hjerneblødning. Men det er ingen økt risiko for blodpropp, sier Matson til VG. Flekkstørrelse vil variere.

– Alt fra pinhead størrelse til centimeter størrelse sier Matson.

– Gjelder samtalen uansett hvilken vaksine du har fått?

– Nei, dette gjelder bare den astrogene vaksinen.

Ifølge Hartemo er det en kombinasjon av blodpropp, lavt antall blodplater og blødning.

På spørsmål om tilfellene av blodpropp var relatert til bruk av p-piller, svarte Hartemo at dette var noe av det de nå undersøkte.

Mange land har stanset vaksinasjonen

I løpet av den siste uken har ulike rapporter om noen dødsfall og bivirkninger kort tid etter vaksinasjon forårsaket uro.

I Danmark sluttet helsepersonell torsdag å bruke Astrogenega-vaksinen med umiddelbar virkning. Rapporter om død på grunn av blodpropp kort tid etter vaksinasjon.

Mange land fulgte etter Norge og Island.

Torsdag ble det avslørt at en kvinne i 30-årene hadde dødd av hjerneblødning ti dager etter å ha mottatt den lokale AstraZeneca-vaksinen. FHI sa torsdag at det ikke var tvil om at mannen hadde dødd av blodpropp, slik det hadde skjedd i Danmark.

Blodpropp kan i noen tilfeller føre til hjerneblødning.

Det er heller ikke sikkert om døden er relatert til vaksinen. FHI og det norske legemiddelfirmaet etterforsker nå saken ved å innhente informasjon fra sykehuset og kvinnens obduksjon.

READ  STORBRITANNIA: - - Åpner utsettelser

– Vi jobber under fullt press for å finne ut om det er årsakssammenhenger eller tilfeldige hendelser, Steiner Matson VG.

European Medicines Commission (PRIC) undersøker også tilfeller av såkalte “trombofile tilfeller” relatert til Govit-19-vaksinen etter rapporter om dødsfall i Danmark.

Konklusjonen deres er at vaksinen fører til blodpropp, og det er ikke grunnlag for å si at vaksinen fra Astrogeneca er trygg.

Så langt mener EMA at rapporter om blodpropp i EU ikke er høyere enn normalt i befolkningen. 10. mars ble det spilt inn 30 rapporter om blodpropp assosiert med østrogenvaksinen i EU.

I Storbritannia har 11 millioner mennesker blitt vaksinert med den astrogene vaksinen, og britiske helsepersonell sier at det ikke er tegn på mer enn normale blodpropper.

Les mer

NIPH: Stoppe bruken av østrogenvaksinen

Mener at vaksinen er trygg

Fredag ​​gikk Verdens helseorganisasjon (WHO) ut og sa at det ikke var noen grunn til å stanse bruken av astrogenvaksinen.

“Ja, vi må fortsette å bruke AstraZeneca-vaksinen,” sa talskvinne Margaret Harris på en pressekonferanse.

Han la til at det var en utmerket vaksine – det var ingen grunn til å slutte å bruke den – og det var ikke påvist noen sammenheng mellom vaksinen og blodproppene.

Les mer

HVEM: Det er ikke nødvendig å avslutte østrogenvaksinen

Torsdag sa EMA at mens etterforskningen av tilfeller av blodpropp pågår, kan Astrogenega-vaksinen fortsatt brukes.

“Standpunktet til Det europeiske legemiddelkontorets risikogruppe er at fordelene med vaksinen oppveier risikoen, og vaksinen kan fortsatt brukes som tilfeller fortsetter å bli undersøkt,” sa WHO i en uttalelse torsdag.

Written By
More from Jakob Leif

Skuespiller Nate Beatty er død – VG

I 2003 spilte Nate Beatty som Big Daddy i “Cat on a...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *