– Beklager – NRK Norge – Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronar hjertesykdom.

Hold deg oppdatert Oversikt over NRK, Eller av FHIs Netsider.

– Jeg må være kjent med reglene som skiller seg ut hver dag for det norske folk og fortelle dem om smittevern. Men sannheten er at jeg ikke sjekket reglene nok, så når en familie går sammen og det er mer enn ti stykker, føles det egentlig ikke som en begivenhet, sier Erna Solberg NRK.

Solberg og familien reiste til Keilo i vinterferien. Solberg feiret også 60-årsdagen der.

Statsministerens familie leide en leilighet med familien til en av søstrene hans. Solbergs andre søster leide en annen leilighet på samme leilighetskompleks.

Det endte med to kvelder, der familien samlet seg og spiste sammen – og de var mer enn ti stykker.

Bryter reglene på restauranten – PM kunngjør avskjed

60-årsjubileum fredag ​​25. februar. De 13 medlemmene i følget samlet seg da på en restaurant som heter Hallingstone i Kylo.

Solberg må ha vært på festen sammen med familie og venner. Men på grunn av alvorlige øyeproblemer, forlot Solberg fredag ​​Kyolo for å oppsøke lege i Oslo.

Fredager og lørdager besøkte han Ulleval sykehus to ganger og kom ikke tilbake til fjellandsbyen før lørdag ettermiddag.

De nasjonale infeksjonskontrollreglene for februar måned fastsetter at ikke mer enn 10 personer kan samles på et privat arrangement i en restaurant. Dette er også tilfelle med lokale regler i Hole kommune, der Keilo ligger 25. februar, bekreftet av NRK kommune.

– Vi skulle ut og spise på fredag ​​så vi kunne spise sammen. I troen på at dette er den beste måten å ta vare på infeksjonskontroll, med god avstand fra hverandre, sier Solberg:

READ  Cristiano Ronaldo tester positivt for koronavirus - VG

– Ser jeg tilbake, etter at NRK spurte meg om dette var en hendelse, fant vi ut at det brøt med reglene. Jeg vil beklage det.

Av regjeringen her Nasjonale regler fra februar

Lørdag kveld 14 stykker – statsministeren var med

Etter at NRK-statsministeren ble informert om bruddet den 25. februar, dro han og familien på ferie for å se om det var noen andre brudd på epidemien.

Så fant de ut at det var flere som spiste sammen den kvelden. Statsministeren var til stede på dette tidspunktet.

– Vi så ham også spise sushi lørdag kveld i leiligheten vår. Vi booket og satt utenfor. I stedet for å ta mat til andre leiligheter, bodde folk i leiligheter. Statsministeren sier at vi bryter reglene vi foreslår at folk bør følge.

Han sier på et tidspunkt lørdag kveld de hadde 14 stykker i leiligheten sin.

– Mer enn fire. Vi burde ikke ha holdt det slik, jeg burde ha stoppet det. Jeg gjorde det ikke, jeg kan bare si unnskyld, sier han.

rXHnwMjEfjk

Vinterferie: Soulberg-familien feirer bursdag i Kylo i slutten av februar

Foto: Camila Frolich / NDP

Tror ikke reglene er brutt

NRK sa at ingen av følget var smittet med korona under turen.

Solberg legger det fra seg under et intervju med NRK Flat, og sier han ikke har noen grunn til smittevernbruddene. Han insisterer på at både “statsminister og privatperson Erna” må ha gjort noe annet i den situasjonen.

Men før NRK kontaktet ham om saken, sier han at han ikke trodde at smittevernreglene var brutt under reisen.

– Da kan det være flere forklaringer på det. Det er en tilfeldighet at alle sitter og snakker sammen i forskjellige grupper. Det var en stor leilighet med to etasjer. Folk fulgte smittevernreglene, og vi var ivrige etter å gjøre det den helgen. Men det gled. Jeg burde ikke ha tillatt det, sier Solberg.

Hollingston,

Familietreff: Familien Solberg / Finns feiret Erna Solbergs 60-årsdag på Hollingstein restaurant i Kylo i løpet av vinterferien, i strid med nasjonale og lokale epidemiologiske regler

Foto: Besøk Norge

Saken vil bli vurdert av politiet på fredag

Da NRK ble kontaktet om hendelsen, sa Hole at kommunen ikke visste om Soulberg-selskapet, men at hvis det var mer enn 10 personer i selskapet, ville det være et brudd på smittevernreglene.

Det er uheldig hvis gjester og restaurant misforstår reglene. Espen Billy-Hansen, prosjektleder i Hole kommune, sier du må være forsiktig med å kjenne til lokale og nasjonale regler for infeksjonskontroll, som du er ansvarlig for.

Sørøst-politiet sa til NRK torsdag kveld at de ikke hadde gjort noe med smittevernbruddet i kveld.

– Dette er ikke en presserende oppgave for oss i kveld, og vi tar ikke grep om det nå. Det er naturlig å følge og evaluere det på dagtid i morgen. Foreløpig har vi ingen gjennomgang eller jobber med dette, sier Marius Nutson, driftsleder.

Nasjonale smittevernregler i februar:

Restaurant Hollingston bekrefter at du må være gjest på Soulberg Restaurant.

– Cindere Fins (Solbergs mann, red.anm.) Ringte noen timer før middag og sa at Erna Solberg ennå ikke hadde kommet, sier Perit Kongswick, som driver Hollingsteins restaurant sammen med mannen sin.

Konswick sier Solbergs gjester sitter i et eget rom med god plass og avstand mellom gjestene.

Vi satte ikke opp langbord, men gjestene satt ved de mange små bordene de var en del av. Konswick sier at vi alltid har forklart reglene for infeksjonskontroll i vinter.

Gjestene fikk en Mount Trout for nybegynnere, ville geiter til hovedrett og flytende marsipanananas til dessert, passende viner.

Bestillingen gjelder de første 14 gjestene, og livvaktene til Erna Solberg må sitte i et eget rom som er atskilt fra gjestene.

Det har vært nye epidemiologiske aktiviteter denne uken, og alle restauranter i Keilo og Wygen har blitt stengt.

Written By
More from Jakob Leif

Her spruter det på Broadbank

Meteorologer har gitt et gult varsel. Foto: Paul Andreas Malland Publisert Publisert...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *