– Benet hang i en helt unaturlig posisjon – NRK Sports – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

I følge Team Telemark var Kunalbsen uheldig å trene i Lillyhammer lørdag.

I høy fart kolliderte han med en annen løper. Resultatet var et brukket bein.

– Jeg forstod med en gang at det var alvorlig. Kunalben sa i en uttalelse at beinet hang i en helt unaturlig posisjon.

De andre løperne kom raskt og de ringte etter hjelp. Da ulykken skjedde langt borte fra terrenget, lå Kunalben i snøen 45 minutter før snøscooteren kom og ble kjørt til ambulansen og ventet på ham.

Tilfeldigvis forfulgt

– Ulykker følger Michael Gunnfson. Han måtte bryte tidlig under NM i Connaught i fjor vinter. Han har vist utmerket form i begynnelsen av denne sesongen, og for meg var han en frittalende kandidat til å gå fem mil på VM i Oberstorf, NRK som vi forventet å se Michael i starten av 30 km Classic-leddet i norgescupen 10. januar. Langrennsekspert Dorjeer Bjorn.

– Så du ham som medaljevinner i det klassiske femmila i verdenscupen?

– Ja, med sin seier over alle i den norske eliten i åpningsløpet på Pitostelen, er det ingen tvil om at han kunne ha vunnet en medalje en stund i femmila i verdenscupen. Han er generelt veldig god på klassisk stil, noe som i så måte er veldig uheldig, sier Dorjeer Bizorn.

I NM-løpet Bjrn-omfang er Kunalbsen en av favorittene, men Fikk skulderen ut av leddet. Dette skjedde 1. februar i fjor.

– Langt ned

Han åpnet sterkt denne sesongen og vant 15 km distanse i åpningsspillet til den nasjonale sesongen på Betostelen. Men ulykken kom umiddelbart. På vei til starten av verdensmesterskapet i Ruga måtte Kunalbsen kjøre hjem siden han ikke skjønte hundre prosent.

READ  Trump med 26 nye unnskyldninger - VG

Med en sterk posisjon tre mil unna norgescupen i Ligna neste helg, kunne han ha tjent en plass i verdenscupen. Kunalbsen har tidligere vist sin evne i den klassiske fem miles, og ble nummer åtte i Holmenkolan i 2019.

G9lsu31gIhU

Snakket med Kunelfson: Landslagstrener Eric Myr Noss bekreftet at Michael Kunnalpsen er veldig nede etter skade.

Foto: Derje Peterson / NDP

– Nå er jeg veldig nede. Jeg var aldri så sterk som jeg er nå, og gleder meg til å kjempe om den VM-billetten. Kunalben sier det vil ta tid å fordøye og definitivt vil savne resten av sesongen.

Han ble først kjørt til Lillyhammer sykehus. Så på søndag blir han fløyet til Oslo, hvor han blir operert i morgen, heter det i pressemeldingen.

Nese: – Forferdelig forferdelig for ham

Landslagstrener Eric Myr Nose uttrykte også sin medfølelse med Gunnelson.

– Jeg synes han er veldig lei meg. Først og fremst høres det ut som en veldig smertefull skade. Jeg tror alle som treffer huden på foten forstår dette, sier Nozum, som snakket i telefon med Kunnelpson da NRK tok ham.

Nossam bekrefter at Kunalbsen er den mest egnede kandidaten til VM, og dermed til og med en medaljevinner.

– Hvis du er på det norske laget til verdenscupen, er du medaljevinner. Michael er ikke klar for verdenscupen, og nå vil de kommende løpene avgjøre det, men han hadde de beste kortene i hånden. Noss sier at han tidligere har vist seg å være en veldig sterk femmiløper.

Han bekrefter at han er en ødelagt skiløper, men samtidig en skiløper som ikke vil gi opp.

– Før han traff bakken, sa han at han begynte å tenke på 15 km klassikeren i neste års OL. Dette er en god mulighet for ham, sier Eric Myer Nossam.

Written By
More from Jakob Leif

Varsel om skyting – Personen ble arrestert

Klokka 06.06 skrev politiet på Twitter at det hadde skjedd en skyting...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *