Bergen kommune 2. september 2021 – NRK følger koronaregler som anbefalinger fra Westland

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte råd fra myndigheter angående koronar hjertesykdom.

Hold deg oppdatert Oversikt over NRK, Eller av FHIs nettsider.

– Epidemien i Bergen er ikke over, sa Roger Wallhammer under en pressekonferanse i dag.

– Men tiden for å slå er over.

Siden 6. august har byen hatt lokale restriksjoner på korona, blant annet ved å bestille en bandasje som ikke kan holde en meter og forby mer enn et dusin uvaksinerte mennesker å samles i hjemmene sine.

Nå vil byrådet fortsette med anbefalingene som anbefaling. Det er derfor ikke lovpålagt, men det anbefales å følge kommunens tvang.

– Vi oppfordrer deg sterkt til å følge disse anbefalingene, sa helseråd Pete Hussein.

Det er rapportert om høyere smittetall i Bergen kommune den siste måneden.

Sjefen for infeksjonskontrollen er Egil Bowim Sa før Oppgaven med å diagnostisere sykdommen i byen er overbelastet og risikerer å kollapse.

Fortell alle å bli vaksinert

– Mitt første og viktigste budskap i dag: Hvis du ennå ikke er vaksinert, bør du gjøre det nå. Hvis du bare tar en dose, bør du ta to doser etter fire uker.

Wallhammer sa dette under en pressekonferanse onsdag.

Ifølge ordføreren er nå 3 av 4 bergensere over 18 år fullvaksinert. I tillegg fikk 16% og 70% av 17-åringene sin første dose.

For to uker siden, før tilbudet åpnet for alle innbyggere over 18 år og over, begynte kommunen å vaksinere lærere og studenter.

Vi kan ikke lukke samfunnet for de som ikke er vaksinert. Bli vaksinert hvis du kan, sa ordføreren onsdag.

Be om svar fra regjeringen

Walhammer kommenterte først de høye smittetallene blant unge i Bergen. Totalt 65 nye ofre i Bergen de siste 24 timene varierte i alder fra 15 til 22 år. Smittsomt stress har lenge vært høyt blant unge mennesker.

-Hvis vi allerede hadde fått et klart signal om å vaksinere 16- og 17-åringer, hadde vi kommet enda høyere, sa Walhmer og noterte regjeringens beslutning om å la 18- og 18-åringer bli vaksinert.

Byrådet venter nå på regjeringens beslutning om å vaksinere om 12 til 15 år. Wallhammer ringte tydelig ut til regjeringen under pressekonferansen.

– Hvis regjeringen ikke vil vaksinere denne aldersgruppen, bør de si det. De må si det nå.

Per nå har regjeringen ikke tatt noen beslutning om å vaksinere mennesker over 12 år.

Forvent høyere infeksjonshastigheter

Siden begynnelsen av august har antall infeksjoner i Bergen vært høyt, med mer enn hundre nye infeksjoner på flere dager.

Byråd Roger Wallhammer (Ap) sa til NRK i dag at han forventer høyere smittefrekvens i fremtiden.

– Det er klart at flere og flere blir fullvaksinert, og det er mindre grunnlag for å ha tiltak for å redusere smitte. Samtidig ser vi smittespredning og spredning blant uvaksinerte barn og ungdom. Ordføreren sa også at dette ikke var aktiviteter rettet mot barn og unge.

Pressekonferanse om Corona -situasjonen i Bergen.

Ingen dekning: Byråd Roger Wallhammer og helseråd Pete Hussein rapporterer om infeksjonen.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Be folk om spor av infeksjon

På grunn av høyt epidemisk press har byrådet nå bedt bergenserne om å overvåke epidemien.

– Smittesporet vil være annerledes. Spesielt hvis du har hundre nære kontakter. Det er foreløpig ukjent hva han vil gjøre etter å ha forlatt stillingen. Du må ta litt ansvar for deg selv, sa kommunalråd Lupna Jaffery til NRK i forrige uke.

Dakrun Linchausan, legevaktsjef i Bergen, sa også at Norge mener koronararbeid bør angripes annerledes og at Covit-19 ikke lenger skal sees på som en sosialt viktig sykdom.

Written By
More from Jakob Leif

Olivia Jade snakker om det offentlige skriket – VG

Åpner i Dictoc Innflytelsesrike Olivia Jade Gianulli (21) Sier en Dictoc-video Folk...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *