Biden: Syria angriper en advarsel til Iran – VG

Joe Biden sier angrepet i Syria er en klar melding til Iran. USAs president besøker Houston, Texas for å se oppryddings- og hjelpearbeid etter alvorlige vinterstormer og for å se den pågående massevaksinasjonen. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

President Joe Biden sier at amerikanske luftangrep mot iransk støttede militante i Øst-Syria bør sees på som en advarsel til Iran.

Publisert:

– Du kan ikke handle uten straff, svarte Fiden på spørsmålet om hvilken melding angrepet sender. “Vær forsiktig,” la han til og la til at han kort kommenterte angrepet under reisen til Houston. Han er i byen for å se hjelpearbeid etter det harde vinterværet i Texas.

Tidligere på dagen beskrev Bidens pressesekretær Jen Zhaki angrepet som “en klar melding om at han vil handle for å beskytte amerikanere, og at han har rett til å handle” når det er fare. ”

Minst 22 mennesker døde

Syrian Observatory for Human Rights sier at minst 22 iransk støttede militante er drept i angrepet.

Luftangrepene fant sted nær den irakiske grensen. Pentagon kaller tiltaket som gjengjeldelse for et rakettangrep mot Irak tidligere denne måneden.

Pentagon-talsmann John Kirby sa at syv presisjonsstyrte bomber hadde blitt kastet, ødelagt ni anlegg og delvis ødelagt to anlegg som angivelig ble brukt av flere iransk støttede militante grupper.

Les mer

Ti år etter den arabiske våren: – Lengsten etter uavhengighet har ikke avtatt

Nekter å oppgi tall

Han sier Pentagon har “innledende detaljer om de døde og skadde”, men nekter å oppgi noen tall.

Angrepet har blitt beskrevet av USA som et “proporsjonalt militært svar” som ikke vil eskalere spenningen i regionen. Iran på sin side har fordømt angrepet og sagt at det vil øke spenningen i det krigsherjede landet og forstyrre fredsprosessen.

READ  - Jeg følte at jeg hadde spilt inn de siste dagene i livet mitt - Viji

“Disse ulovlige angrepene er et klart brudd på internasjonal lovgivning og den territoriale integriteten til Syria,” sa Dasnim, talsmann for Irans utenriksdepartement, Associated Press.

Written By
More from Jakob Leif

Nyttig Belgia slår ut Portugal og Ronaldo fra EM – VG

(Belgia – Portugal 1-0) I kvartfinalen beseiret Belgia Torgen Hazard (28), europamestere...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *