Born Free – NRK Norge – Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet

– IMD-direktør Lib பே Riber-Mon sier grundige undersøkelser av stiftelsens økonomi viser klare og systematiske brudd på forutsetningene for tilskudd.

IMDs beslutning er at stiftelsen ikke skal utbetales 3.000.000 kroner for andre avdrag.

11. august mottok IMD et varsel om en rekke spørsmål knyttet til Birth Free Foundation. Basert på kunngjøringen ble det startet undersøkelser med vekt på den økonomiske styringen av tilliten.

Born Free, ledet av Shabana Rehman, fikk hard kritikk i sin etterforskningsrapport av Ernst & Young (EY), et revisjonsselskap på vegne av IMD.

EY konkluderte med at stiftelsen ikke hadde god økonomisk forvaltning og at deler av tilskuddet ikke ble brukt med vilje.

NRK har vært i kontakt med Rahman, som sier at han har mottatt en avgjørelse fra Imti selv og ennå ikke har hatt tid til å venne seg til den avgjørelsen.

IMD kunngjorde det 22. september Driftstilskuddet for andre periode i 2020 er suspendert. Hun fikk en frist på to uker til å svare fredag ​​og sendte inn sitt svar 6. oktober. IMD har nå fullført søksmålet og har besluttet å avbryte støtten for en ny periode.

– Det er mye konkurranse om ressurser i frivillig sektor, så det er viktig at bedriftene som får støtte bruker sosiale midler til formål og har god økonomistyring. Riber-Mon sier at når en organisasjon som mottok 14 millioner dollar over statsbudsjettet ikke følger retningslinjene, må det få konsekvenser.

Etter henvendelsen kunngjorde Kunnskapsdepartementet at regjeringen ikke vil fortsette å støtte prevensjon i 2021.

Born Free avviste tidligere kritikk av dårlig økonomistyring og krevde at all økonomisk støtte ble betalt innen 2020.

READ  Koronar vaksine, vaksine | Leger vil prioritere koronar vaksinasjon for innvandrere
Written By
More from Jakob Leif

Prinsesse Martha får sin egen TV-serie – VG

TV-Ready: Prinsesse Martha mottar sin egen reality-serie på Happiness Festival i Nederland...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *