Bygningen kollapset i Miami – – vi måtte evakuere

New York / Oslo (DocLadet): – Noen ganger er grensen mellom liv og død like tilfeldig som hav- eller gatescener.

Dette sier 42 år gamle Albert Aguero til nyhetsbyrået AP.

Mens 124 mennesker fortsatt er savnet fra hjemmene, for det meste vendt mot stranden, har mange av dem som bodde i leiligheten på Miamis overflate blitt levende.

Overlevende inkluderer Aguero og hans familie. Da heisen kollapset, gikk han ned en ødelagt trapp som delte sperren i to.

– Mange møttes for første gang i nabolaget, og noen hadde kjent hverandre i mange år. Etter denne tragedien er vi alle sammen for alltid, sier han.

Stopper gjenopprettingsoperasjonen

Redningsaksjoner i den kollapset bygningen ble stoppet lørdag ettermiddag av Sampline Towers i Surface, lokal tid. En del av bygningen som fremdeles står der vil nå bli revet.

Wright Jadalla, assisterende brannsjef i Miami-Date County, fortalte pårørende at redningsaksjoner ble stoppet til klokken 16 lokal tid. Gjenopprettingsarbeid har pågått siden bygningen kollapset 24. juni. Nå rapporteres det at rivingsarbeidet er i gang Andhra.

Årsaken til dette er at den tropiske stormen Elsa kommer til å lande på Florida-kysten i løpet av de neste dagene, og tjenestemenn mener det er nødvendig å rive den gjenværende bygningen for å unngå å utsette studiebesetningen for enda større fare.

Ferier: Albert Aguero og hans familie tok en dramatisk vending i løpet av ferien da bygningen der de bodde kollapset forrige uke. Foto: Albert Aguero / AP / NTB
Ferier: Albert Aguero og hans familie tok en dramatisk vending i løpet av ferien da bygningen der de bodde, kollapset i forrige uke. Foto: Albert Aguero / AP / NTB
Se også

På ferie

Aguero, opprinnelig fra New Jersey, var på ferie med familien da ulykken skjedde.

Han trodde det var lyn som rammet bygningen, mens sønnen hans trodde det var flyet som styrtet, men hadde ikke tid til å diskutere, sier han:

– Ingen tid til å reagere på noen måte. Vi måtte dra.

READ  Joe Biden - - truer landet vårt

Hjalp den gamle damen

Til hver etasje kom familien ned fra de ødelagte trappene og ropte hvilken etasje de var i. Sakte men sikkert kom familien ned og stoppet brått i 5. etasje. Så hørte de et kraftig smell fra noen som banket på en dør.

Alberts kone Janet åpnet døren. Bak døren var to menn, en ung mann og en gammel kvinne. De ble begge med på utflukten, men den 88 år gamle kvinnen hadde ifølge Albert problemer med hastigheten.

Tragedie: En turist fanget den like før bygningen i Miami kollapset. Video: Privat. Reporter: Julie Tron
Se også

– Ikke bekymre deg for meg. Jeg har hatt et godt liv, skal kvinnen ha sagt.

Albert var uenig.

– Det kommer til å gå bra med deg. Vi vil bekrefte at du er 89 år gammel, sa han.

Jeg mistet alt

Det har gått mer enn en uke siden bygningen kollapset. Hele Aguero-familien og to kvinner overlevde. Nå er de og mange familier nå på tomtmark.

Alt de har og har er borte, men familiene er fortsatt lykkelige.

– Ikke noe av dette, vi lever.

Søker: I en video utgitt av Miami Date Fire Department jobber redningsmannskaper inne i bygningen etter at den kollapset. Video: Miami Tate Fire Department. Reporter: Maja Wahlberg Cleve.
Se også

Lørdag kveld kom nyheten om at to personer til ble funnet døde i ruinene til en bygård. Dermed er totalt 24 dødsfall bekreftet.

Jakten på 124 ukjente personer pågår fortsatt.

Written By
More from Jakob Leif

Alvorlig skade etter en kamp i Oslo – jakt på tre kriminelle – V.G.

Prioritet: Gitt omfanget av de alvorlige hendelsene som fant sted søndag kveld,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *