Charlotte Leipzig – Liverpool kvartfinale etter en kopi av kampen mot VG

(Liverpool – RP Leipzig 2-0) Alexander Charlotte (25) scoret bare, mens Mohamed Salah (28) og Sadio Mane (28) endelig fant målet. En hjemmekamp på fjernt gress løsnet Liverpools formede avgjørelse.

Publisert:

Med seks nederlag på rad og bare ett mål var det en forferdelig trend hjemme på Anfield, med RB i kvartfinalen i Champions League. Ting gikk greit på Puskas Arena i Budapest på returmot mot Leipzig.

Riktignok tok det tid før Liverpool utnyttet en av de mange sjansene sine, og det hadde vært annerledes om Leipzig-innbytter Alexander Charlotte headet 1-0 etter 65 minutter.

Stoppeklokke Theodore Upamekano trakk et angrep og Hee-chan Hwang fikk ballen, så Norges bakre stolpe ble svevet og løftet fra venstre. Norge bøyde seg, la hodeskallen ned og nikket i en kurve mot målet. Det overgikk Liverpool-keeper Alison Becker, men var kort.

– Han må være veldig ydmyk. Det er vanskelig å få mer kraft ut av det. Det endte bra, og Vizag-ekspert Lars Jornes kunngjorde resultatet fra den norske landslagsspissen som kom inn til pause.

Målscore: Alexander Charlotte i kampen mot Liverpools Nathaniel Phillips. Foto: Laszlo Palog / AP

VG Live: Hele minutter her!

Charlotte har vært bare noen få centimeter unna sitt sjette mål på de fire siste kampene. Men i stedet for at Leipzig skapte spenning i det dobbelte oppgjøret, bestemte Mohamed Salah og Liverpool seg for å sette det i praksis fem minutter senere.

Egypteren brukte Diego Jottas nådeløse forberedelse, og dreide til høyre og endte i nærmeste hjørne til venstre. Liverpool var 1-0 opp, fire minutter senere på et innlegg fra Wing-lagkameraten Sadio Mane Divak Origi. Alt var som en kopi Av den første kampen – Stadion, målscorere og resultater. Jurgen Klopp sendte Liverpool 2-0 i den tyske kampen mot Julian Knucklesman.

READ  Rana Grooper kaster seg ut i aksjemarkedsbølgene

Leipzig-treneren har mye å hente fra kloden i sin egen spillfilosofi, og selv om han hele tiden prøver taktiske variasjoner, må 20-åringen ha følt seg litt skremt.

Han tar Liverpool til åttende kvartal på 13 opptredener i Champions League, og legger du pokalen til de gamle serievinnerne i statistikk, er den europeiske eksperten fra Mercedes blant de åtte beste i 16. rause klubbkamper.

– Det beste guttene gjorde var at ingen virkelig kunne se hvor bra Leipzig kunne være. De er monstre. De er veldig kraftige, du så løpene deres, men vi forsvarte oss bra, sier Liverpool-manager Jurgen Klopp.

Les mer

Risens analyse: Taktisk suksess

Pluss innhold

Salah var uverdig til å sende Liverpool til ledelse – og det var et lite mysterium at kampen var målløs i 70 minutter. De røde skapte muligheter etter muligheter, spilte defensivt og lot Leipzig ta mesteparten av ballbesittelsen – til slutt betalt for tålmodighet.

– Vi prøvde å spille vår vei: press hardere, vinn ballen, teller. Vi gjorde det bra, vi vant, som er det viktigste. Mange positive ting å ta med deg herfra. Vi håper vi kan ta dette til Premier League, sier Mohamed Salah i et intervju vist på WaySport1.

Han kunne ha sendt laget frem 24 minutter senere da Liverpool konverterte en angripende RP Leipzig dødball til den største dobbeltsjansen i motsatt boks. Diego banket ballen inn i bakrommet, mens Salah kom alene med motstander keeper Peter Gulasi.

Sistnevnte reddet effektivt, og selv om Sadio Mane satte hodeskallen tilbake, klarte ikke Liverpool å score. Spesielt Diego slet med bruken av Jota. Portugiseren kom tilbake fra skade og prøvde med hodet, høyre og venstre ben i første omgang – uten å vinne. Men han var nummer to på ballen da Salah scoret et gratis 1-0-mål 70 minutter senere.

READ  Kaus Seth løper av banen etter et bittert tap - VG

V.G. Se tilleggsstatistikk for Champions League live.

Written By
More from Jakob Leif

Dette er Bowers & Wilkins nye øreringer som ser luksuriøse ut

PI7 True Wireless og PI5 True Wireless er allerede tilgjengelig fra Powers...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *