Corona – Frustrasjon av grensereisende: – Vi er fengslet

Regjeringen har innført nye og drastiske tiltak for å dempe spredningen av importen. Lørdag trådte strenge isolasjonsregler i kraft. Samtidig ble tidsvinduet for den negative ankomsttesten for ankomst forkortet fra 72 timer til 24 timer.

Samtidig har grensereisende mange spørsmål. En av de frustrerte var Peter Edkist. Siden utbruddet startet i mars i fjor, har han søkt klare svar på hvilke regler og forskrifter som gjelder for de som reiser fra Norge til Sverige.

Selv reiser han nesten daglig fra Halton til Stromstadt. Edwist lurer på om han får gå på jobb mandag morgen etter at Sverige brøt nyheten om at Sverige blir utestengt fra Sverige fra mandag kveld til 14. februar. Søndag frarådet også det svenske utenriksdepartementet å dra ut og alle unødvendige turer til Norge.

– Dette er et tilbakeslag for oss som reiser over landegrensene. Vi har jobbet hardt for å finne en løsning. Selv har jeg vært i kontakt med politiet, jeg har vært i kontakt med fremtredende politikere, jeg har vært i kontakt med advokater. Den 24 år gamle Duckblade trakk seg og sa at ingen kunne gi et klart svar.

Den Avsløre Den første som nevnte saken.

Strukturert: Peter Edkist har reist til Sverige til tross for fulle epidemier. - Det er verre og verre, sier han. Foto: Privat
Frustrert: Peter Edkist reiste til Sverige under hele epidemien. – Det er verre og verre, sier han. Foto: Privat
Se også

Mange spørsmål – ingen svar

Han beskriver grensereisende som en samfunnsgruppe som ble helt glemt under epidemier. Nå etterlyser han tydelig veiledning og forståelse av situasjonen han opplever som er fylt med usikkerhet.

– For eksempel informasjon om hva som skjer hvis jeg ikke kan gå på jobb akkurat nå – Hvem henter regningen? Det vil ta det til Norge eller Sverige, spør Edwist.

READ  Ordfører ber: - Klar melding:

Selv forstår han ikke hvorfor helsearbeidere kan komme på jobb i Norge fra Sverige, mens han selv blir stoppet ved grensen hver dag. En situasjon som ikke alltid er hyggelig.

– Jeg har opplevd alt fra å ha lyst på en god tur til å få beskjed om å gå tilbake eller bli bøtelagt. Jeg etterlyser bedre kunnskap og tydeligere regler fra de som har kontroll over grensen. Det blir verre hver dag som går, 24-åringen som har reist i årevis til nabolandet.

Ytterligere sårbarhet: Den mutante versjonen av koronavirus er opptil 70 prosent smittsom, ifølge Espen Rostrup Naxstad i Helsedirektoratet. Reporter: Maja Wahlberg Cleve
Se også

– Alle rettigheter forbeholdes

På grunn av reisen beskriver han Edwist som en konstant isolasjon. Han vil bare bli ekskludert fra behovet når han går til og fra jobb. Siden han bor alene, må han gå til butikken. Alt annet måtte han holde seg borte fra.

– Vi er i fengsel. Jeg trener i konstant isolasjon når jeg er hjemme, sier Edwist, som hele tiden er redd.

– Nå tar Sverige inn nye regler for nordmenn som kommer inn i landet, som bare vil bli verre. Jeg vet ikke om jeg kommer på jobb på mandag, men den reisende sier for å prøve:

– Vi er fratatt alle rettighetene våre. Det er tapet av friheten til en annen verden og manglende evne til å vite hva man skal forholde seg til. Jeg er henvist til Helsedirektoratet, kommunelegen og regjeringen, men ingen kan spesifikt svare meg på hva som gjelder.

Disse reglene gjelder

Justisdepartementet vil imidlertid svare på søndag ettermiddag. På spørsmål om reglene som en 24-åring skal følge, skriver pressekorrespondent Andreas Bondevic:

READ  Voldgiftsrettens avgjørelse i saken om George Floyd er klar - VG

– Hvis du regelmessig reiser over grensen til Sverige eller Finland for å reise mellom bostedet og arbeidet ditt, kan du også bruke stengte grenseoverganger for dette formålet. Vær oppmerksom på at du må oppfylle reisefrekvensen og andre forhold knyttet til testen som beskrevet i seksjon 6B i Code-19-reglene..

Tillatt å være i hytta: Espen Rostrup, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, sier det er flere grunner til at hytteforbudet ikke ble innført for Naxstad Dokumentbelagt TV. Reporter: Maja Wahlberg Cleve
Se også

Regelverket slår fast at alle som bor i Norge, men jobber i Sverige og ankommer Norge mer enn en gang på 15 dager, er unntatt isolasjon i løpet av arbeidstiden. De blir testet for korona i Norge minst hver sjuende dag eller den første dagen de ankommer Norge, og deretter hver sjuende dag, siste gang de blir testet i Norge og mer enn sju dager senere.

Dette gjelder imidlertid ikke helsearbeidere som jobber i svenske eller finske helse- og omsorgstjenester.

Written By
More from Jakob Leif

Olivia Jade snakker om det offentlige skriket – VG

Åpner i Dictoc Innflytelsesrike Olivia Jade Gianulli (21) Sier en Dictoc-video Folk...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *