Corona i India – her er det feil

India har eksistert lenge I tsunamien av koronainfeksjon. Landets andre bølge toppet seg tidlig i mai, og dens vei er nede, ifølge statistikk. Likevel er det mange infeksjoner hver dag.

På lørdag ble det registrert over 165 000 nye infeksjoner, opp fra nesten 174 000 dagen før.

Store religiøse samlinger, gjenåpning av offentlige steder og politiske samlinger ble nevnt som årsaken til økningen i epidemien i april. Spesielt er en religiøs menighet angitt; Kumbh Mela.

Ashish Jah, rektor ved Brown University School of Public Health, sa at Kumbh Mela var “den mest utbredte hendelsen i epidemienes historie.” Forsvarer.

Tidligere i mai ble det også merket BBC Festivalen var en super-spreader-begivenhet, med deltakere som refererte til rapporter som testet positive etter hjemkomsten.

Epidemiolog Lilith Kant forteller den britiske kringkasteren at store grupper uten masker som synger nær elven, skapte et ideelt miljø for viruset å spre seg raskt.

– har brakt oss en katastrofe

The Guardian skriver at millioner av hinduistiske pilegrimer svømte i Ganges og mange kom hjem med koronainfeksjon.

En av dem er Gopal Singh fra Vidisha-distriktet i Madhya Pradesh. Han reiste med rundt 100 mennesker fra de omkringliggende landsbyene. Samlet i to busser de reiste ned til festivalen.

Mens han var der, så han folk bli syke, og på vei hjem klaget mange av hans medpassasjerer på feber og diaré. Da han kom tilbake insisterte han på en kroningstest, og fire dager senere kom den tilbake positivt.

READ  Hvis regimet endres, vil tre av de fire trossamfunnene miste statsstøtte

– Etter at de kom tilbake fra gjengen økte antall saker til mer enn 30 på få dager, sier Raghu Raj Tanki, sjef for landsbyen Singh.

Singhs nabo ved siden av, parets mor, fikk til slutt feber. Han ble opprinnelig behandlet av en lokal lege, men ble innlagt på intensivavdelingen da oksygenivået var for lavt.

Hun er død og Singh sier at han har veldig dårlig samvittighet.

– Vår stædighet og overtro har forårsaket oss en katastrofe.

Han sier at han føler seg svak, men intensjonene til alle som er berørt av “folk som ham” er dårlige.

Et annet eksempel er den lille byen Kiaraspur, hvor 60 av de 83 menneskene som reiste til festivalen testet positive når de kom hjem. Det skriver Washington Post, Som refererer til Abbas Jedi, en lege og lokal tjenestemann.

Nummer: Tusenvis av kvinner samlet seg til en religiøs seremoni i India, et av de mest berørte landene av koronaen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Newsflare / Ab
Se også

Smittehastigheter i luften

Festivalen for troende som bader i Ganges finner sted på fire steder; I Allahabad, Nashik, Ujjain og Haridwar. I Haridwar har titusenvis av mennesker samlet seg i år, og mer enn 2600 ofre er registrert, melder BBC.

Festivalen var mindre enn vanlig i år, men lokale tjenestemenn sa at det var vanskelig å holde folk borte.

12. april, den første dagen av festivalen, badet mer enn tre millioner mennesker i Ganges. Da det ble registrert 168 000 nye infeksjoner, var det dagen India passerte Brasil.

Nasjonale infeksjonsrater nådde nye høyder de neste ukene.

I Uttarakhand, staten hvor festivalen ble arrangert, kan man også se en økning i infeksjonsraten. I begynnelsen av april ble det rapportert om 500 nye tilfeller hver dag. Mot slutten av måneden har den steget til nærmere 6000 i lufta, skriver han Washington Post.

READ  Taliban har overtatt en annen provinshovedstad - nå bare Kabul - NRK Urix - Foreign News & Documentaries
Written By
More from Jakob Leif

Knusende nyheter

Drømmen har eksistert i årevis. Og Maren Lundby trodde veldig lenge. Men...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *