Corona i USA: – Mørk smitterekord i Florida

Infeksjoner fortsetter å øke i Florida, og bare den siste uken har antallet infeksjoner økt med 50 prosent.

I løpet av de siste 24 timene har det blitt rapportert 21.689 nye tilfeller av infeksjon i staten, noe som tilsvarer det høyeste antallet infeksjoner som er registrert på en enkelt dag siden utbruddet. Disse tallene ble registrert på fredag, men ble offentliggjort på lørdag.

Statistikk viser hvor raskt viruset sprer seg i staten. For rundt 24 timer siden ble det registrert rundt 17 000 ofre.

Staten står nå for en femtedel av epidemien i hele USA, noe som gjør den til det nye knutepunktet i landet, skriver han Nyhetsbyrået A.P.

Sykehusinnleggelsen øker

I forrige uke ble det registrert mer enn 110 000 tilfeller, opp fra 73 000 i forrige uke. Dette er elleve ganger mer enn det som ble registrert i begynnelsen av juni. Før vaksinen begynte for alvor, er infeksjonsraten nå høyere enn den var i januar.

I følge Florida Hospital Association nærmer antallet sykehusinnleggelser seg fjorårets høyeste. Mer enn 9 300 er for tiden innlagt på sykehus, opp fra 1845 for en måned siden. Florida har den høyeste sykehusinnleggelsesgraden per innbygger i noen stat.

Totalt 409 mennesker døde av korona i Florida i forrige uke, noe som bringer det totale dødstallet til mer enn 39 000 siden mars i fjor.

Nekter å stille krav til bandasje

Ron Desantis, statens republikanske guvernør, har nektet statlige skoler å pålegge bindende krav til studenter som kommer tilbake til klasserommet i august.

– Jeg har tre små barn. Min kone og jeg kommer ikke til å knytte knuten til barna. Jeg vil se dem smile og ha det gøy, sa Desantis på en pressekonferanse fredag.

READ  - Nå begynner den virkelige utfordringen - VG

Han sa at det ikke var bevis for at maskene forhindret spredning av Govt-19 blant studenter og ansatte. Dette er helt motstridende Retningslinjer American Institute of Public Health CDC anbefaler hjemmelagde masker for alle lærere, ansatte og studenter, uavhengig av vaksinestatus.

Desantis mener epidemien forverres av sesongmessige variasjoner – varmere vær betyr at flere mennesker er innendørs, og klimaanlegg sprer viruset.

Kritisert

Omtrent 60 prosent av statens befolkning over 12 år er vaksinert, noe som betyr at det havner midt i Florida -treet målt mot andre staters vaksinasjonsarbeid.

Kritikere av guvernøren sier at hans motvilje mot å pålegge bruken av bandasjen setter helsen til studenter og ansatte i fare.

Dr. Bernard Ashby, president i Florida, sa: “Vi vet at bruk av masker er en enkel og effektiv måte å forhindre smittespredning.

Statens lærerforening sier guvernøren bør overlate beslutningen til lokale myndigheter i stedet for å innføre fjernregulering.

Written By
More from Jakob Leif

Soulberg-familien kan ha brutt disse reglene og rådene – VG

Feil tillatt: Erna Solberg innrømmet at det var mer enn ti personer...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *