Coronapas – Coronapas til frisøren?

– Jeg tror jeg kutter, og så sier jeg: når den er klar, kan vi bruke den, la oss bruke den.

Svaret kom fra statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse fredag, etter at Duckbladet helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hai (H) spurte om Corona-sertifikatet kunne brukes under andre fase av regjeringens gjenåpningsprogram. Den trer i kraft 27. mai.

Nå er det opp til Sporting å få regjeringens forslag om å gi det midlertidig Endre loven for å bruke Corona-sertifikatet.

5. mai sendte helse- og omsorgsdepartementet planen på høring. Da fristen gikk ut en uke senere, mottok de totalt 10 572 konsultasjonsrapporter – fra mange privatpersoner, mange av dem Vennskap.

Uteliv i de utbrutte områdene

Helsesertifikatet Bent High (H) understreker ikke bare den sertifiserte vaksinestatusen, men også teststatusen og om en person er smittet.

– Dette betyr at det meste av urettferdighetene knyttet til vaksinen er adressert i mange av disse rådgivende rapportene, og i de fleste tilfeller oppveies nettopp av det faktum at vi tilbyr testing som et alternativ til vaksinen, sier han til Docledet.

Derfor må programmet også ha testfunksjoner før det kan brukes mye lokalt. Når det gjør det, sier Hi at det kan ha større innvirkning på områdene som er berørt av eksplosjonen.

– Ved en eksplosjon i kommuner kan du være i en situasjon der du kan unngå å stoppe utelivet, for eksempel ved å kreve at du har et grønt koronasertifikat, sier han.

Tiden endres rundt

Tidligere evaluerte FHI og Helsedirektoratet bruken av koronasertifisering Mest hensiktsmessig i trinn tre og fire av regjeringens gjenåpningsplan.

READ  Johak innrømmer å ha spilt et taktisk spill før uttaket

Trinn to trer i kraft 27. mai, Men koronasertifikatet kan brukes i Norge i første halvdel av juni.

Dette betyr imidlertid ikke at sertifikatet ikke allerede kan brukes i andre fase. Helsedirektør Bjrn Goldwalk sier vurderingen er basert på et valg Få kontakt med andre land i Europa, I tillegg til vurderinger knyttet til de tekniske mulighetene for en verifiserbar løsning i Norge.

– Nå i første halvdel av juni har det endret seg slik vi tror Kan Goldwalk sier til Doc Plate at han kan komme med en løsning som kan brukes i Norge.

– Relativt raskt

Når løsningen er funnet, er det ingen grunn til ikke å bruke den, mener Solberg.

– Vi ønsker å bruke dette raskt og enkelt. Vi trenger en avgjørelse i Sortering. Vi har lov, struktur og konklusjoner rundt det. Men jeg tror det kommer til å gå relativt raskt, sier Solberg til Docladet.

Først og fremst er Corona-sertifikatet egnet for store arrangementer, konserter og til slutt inn- og utgang til Norge.

– I vårt daglige liv blir det ikke så mange endringer på grunn av koronasertifisering.

Nye regler: Fredag ​​21. mai presenterte Erna Solberg den nye lettelsen. Fra 27. mai vil følgende nasjonale regler gjelde i Norge. Video: Regjeringen
Se også

– Ikke i butikken

På råd fra Helsedepartementet spurte regjeringen helsepersonell Vurder om sertifikatet også kan brukes på restauranter, butikker og kjøpesentre I kommuner med mer drastisk lokal handling enn nasjonal handling.

På generelt grunnlag gjelder ikke dette, insisterer statsministeren.

– Vi tror ikke det er noen grunn til at dette skal brukes i en butikk. Det er ingen adgangsbarriere for butikker, bortsett fra at den må være en meter. Vi må beholde det. Du kan ikke si “Jeg kan stå nær deg fordi jeg ble vaksinert” – dette er helt unødvendig.

READ  Nekter å innrømme svikt: -

– Absolutt ikke

I tillegg bør et testsystem sikre de samme mulighetene for de som ennå ikke er vaksinert.

– Så et prosjekt som dansk, det har jeg Vis meg korona-passet mitt for å klippe håret, Gjelder dette ikke i Norge?

– Absolutt ikke. Du har fått lov til å klippe deg i Norge siden begynnelsen av mai i fjor. Du må huske på at noen andre land har stengt mange flere funksjoner. Vi stenger ikke andre lands aktivitet, svarer Solberg.

Spørsmålet om utvidet bruk av sertifikatet ved lokale eksplosjoner er fortsatt ikke løst, forklarer Solberg.

– Kan du bruke koronasertifisering og testing som et alternativ til nedleggelse? Dette kan være et alternativ. Men jeg sjekker alltid koronasertifikatet med testen, sier han.

Hvis et område er berørt av en stor eksplosjon, kan det være aktuelt å bruke et gyldig sertifiseringskrav under visse omstendigheter.

– Da kan det være noen funksjoner du kan gjøre for å dekke det behovet. For eksempel er det mulig å redusere hvor mange mennesker som kan være under nasjonale standarder i en hendelse. Du kan bruke dette som en handling.

– Betyr dette drastiske tiltak, flere innrømmelser som kan gi en slik sertifisering?

– Ja. Men vi er bekymret for at det skal være et alternativ når vi prøver sertifisering i alle slike kortsiktige aktiviteter. Det skal være et testregime med en gang. Det er et viktig prinsipp for oss.

READ  Knusende nyheter

– Aldri tvunget

I noen tilfeller avviker imidlertid regjeringen fra sin egen politikk. For eksempel kan det være nødvendig med vaksinasjoner på pensjonistturer, og bruk av testen i andre situasjoner er unaturlig.

– For å si det slik: Solberg sa til en pressekonferanse at pensjonister skulle reise med buss i Norge.

– Nå er dette forslaget sendt til Sortering. Hvor tror du slagene er?

– Mange rådgivende uttalelser jeg liker om hva det skal brukes til. Så sier noen: “Dette er min informasjon, ikke tving meg til å gi den til deg.” Nei, du vil aldri bli tvunget til å gi dem opp! Men det er noen ting du ikke kan gjøre hvis du ikke vil være en del av det, sier Solberg, og nevner reiser som et eksempel.

To faktorer

Det er to viktige faktorer du bør vurdere før du bruker et Corona-sertifikat.

– Den ene er begrepet kortslutning. Vi vet ikke når storting vil bli fullført med tanke på forslaget. Hei sier den andre løsningen er teknisk design.

Begge områdene vil være i første halvdel av juni, sa helse- og omsorgsministeren.

– Da har vi muligheten til å bruke løsningen.

– Så forventer du at vi kan bruke Corona-sertifisering lokalt i andre fase?

– Ja, hvis de faktorene spiller inn. Vi må bestemme hvilke områder vi skal bruke lokalt. Vi har ikke bestemt oss enda.

Written By
More from Jakob Leif

Michael f. Jordan: Jeg er veldig glad

Hollywood-stjerne Michael B. Etter seieren til Jordan (34) har han forsvart personvernet...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *