Dagligvarer, engros | Kiwi og menyinnehaver Norgesroupen gjør endringer på emballasjen

Mangelen på norsk bacon og storfekjøtt gjør det til en utfordring å få nok norsk kjøttdeig i butikkene. Dette er nå avklart når det gjelder emballasje.

I fjor høst skrev Netavison flere søksmål om merking av importert kjøtt, og så mer Han svarte at det ikke var klart fra hvilket land råvaren kom. Dette førte til slutt til kiwi og meny eierskap Norgesroupen tok grep og endret emballasjen.

I tillegg til å forklare hvorfor ingrediensen i produktet ikke er norsk, har Norgesroopen nå avklart merkingen.

– Vi gjør betydelige fremskritt utover det som kreves av merkevarebetingelser, og det er nå mye enklere enn noensinne å se hvor råvaren kommer fra, sier Burt Gultwett, direktør for forretningspolitikk og PR hos NetWorks for Netavision.

Han forklarer at de nå lanserer ny emballasje for kjøttdeig fra både første pris og landsbygda. Du finner en boks nederst på pakken som forklarer hvor råvaren kommer fra og hvor den produseres.

– Denne esken vil ha forskjellige farger, for å skille pakkene med norske og importerte råvarer, forklarer Goldwet.

“Dette produktet inneholder råvarer importert fra Norge på grunn av mangel på råvarer,” står det i pakken som inneholder råvarer fra Tyskland.

Les også: Kiwi og Meni reverserer Coronas handlinger fullstendig: Trump åpner igjen for innrømmelser

Mangel på griser og husdyr

Siden det er mangel på både norsk svinekjøtt og storfekjøtt, snakker Goldvet om den krevende markedssituasjonen.

– Dette er en ubehagelig situasjon. Vi ønsker å få den største andelen av norske råvarer, men 2021 må være minst det samme som 2020, sier han.

READ  - Det var et sjokk - VG

Den kraftige nedgangen i grensehandel fører til høyere etterspørsel etter kjøtt i Norge. Dette var tydelig i handelen før jul Norsk svinekjøttfritt Da svinekjøtt ble prioritert for ribbeinproduksjon.

– Det er stor etterspørsel, og det vil ta lang tid å endre produksjonen i norsk landbruk fordi det handler om dyr, sier Gouldvet.

– Han påpeker at det er en total mangel på flere tusen tonn svin og storfekjøtt.

Ved utgangen av den andre uken i 2021 er sikkerhetsgraden for norske råvarer på husdyr omtrent 70 prosent, sier Gultwet. Det forventes å stige til 90 prosent innen utgangen av januar.

Les også: Dagligvarekjeder og kiosker mister snus-krigen

– Positivt

Anders Nordstadt, generalsekretær i Norsk bonde- og småeiereforbund, ser på en endring i merkingen av kjøttdeigpakker i Norgesroupen-butikkene som et godt grep.

– Det er viktig å informere kundene godt om at det er positivt at de har tatt signaler fra kunder, så i butikken kan vi ta bevisste valg, sier han til Netavision.

Han mener det bare var for de som var spesielt interessert i å finne ut hvor kjøttet kom fra tidligere, men nå blir det lettere for alle å vite hva de skal kjøpe.

Når Norge kommer i en situasjon med mangel på råvarer, mener Nortstad det skyldes vår handelspolitikk.

– Vi produserer veldig lite fordi vi har inngått avtaler som vi skal importere. Vi kunne ha vært selvforsynt hvis vi hadde strammet inn handelspolitikken, sier han.

READ  Alle fiskebåter og hurtigbåter Sjøfartsdirektoratet - NRK

Les også: Kiwi senker prisene på mer enn 180 produkter: – Dette er gode nyheter

Samtidig er Nordstad klar over at koronasituasjonen har ført til en økning i kjøttetterspørselen i Norge.

– Kjøttproduksjon er et resultat av en lang biologisk prosess som gjør det vanskelig å tilpasse seg raske og uforutsigbare endringer i etterspørselen, påpeker han.

Øker baconproduksjonen

I følge Ole Nikolai Schulberg, direktør for Totalmarked i Nordura, tar det 2-4 år å produsere mer storfekjøtt. Det er med andre ord ikke så lett å tilpasse produksjonen til etterspørsel som et resultat av koronaforhold.

– Samtidig er etterspørselen etter melk høy nå, og Dine oppfordret melkeprodusenter til å produsere mer melk. Dette betyr at vi får færre kyr til slakting, noe som resulterer i mindre norsk kjøttproduksjon, sier Schulberg til Netavision.

Så melkeproduksjon har stor innvirkning på hvor mye norsk storfekjøtt Nordura får for produksjon av kjøttprodukter. Norske bønder fortsetter imidlertid å øke oksekjøttproduksjonen og øke antallet flokker av sugekyr.

– I 2020 så vi en økning på rundt 6000 sukkekyr. Skulberg sier at disse kyrne etter hvert vil ha kalver som vil vokse seg større og bidra til økningen i norsk storfekjøtt.

Les også: Flere kvinner vil spise mindre kjøtt

På kort sikt er det vanskelig å gjøre noe med husdyrproduksjon, men det er lett for griser.

– Vi oppfordret svinekjøttprodusenter til å levere sterkt slaktede griser, noe som øker totalvolumet for det norske markedet med 2500 tonn innen 2021, sier Skulberg.

Svinekjøtt vokser raskere enn husdyr, så det går raskere i svineproduksjon, sier han.

READ  Idrettsminister er dypt bekymret: - Offer:

Written By
More from Jakob Leif

Fjernet i siste øyeblikk

Nashville (Docbladet): Debattkommisjonen har valgt å fjerne pleksiglass i forkant av kveldens...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *