Danmark stanser Astrogeneca-vaksine

Danmark suspenderer koronavaksine astrogenica-vaksine etter ett dødsfall, skriver det danske helsedepartementet Nyhetsutgivelse.

Årsaken er at mange rapporteres å ha alvorlige tilfeller relatert til blodpropp, skriver de.

Pausen finner sted med umiddelbare effekter og varer i utgangspunktet 14 dager. Det er ennå ikke vist noen klar sammenheng mellom vaksinen og blodpropp.

– Vær lydhør

– Å avbryte en av vaksinene er ikke en enkel beslutning, men nettopp fordi vi vaksinerer mange mennesker, må vi handle med forsiktighet når vi blir advart om alvorlige bivirkninger. Derfor, før du fortsetter å bruke vaksinen fra AstraZeneca, bør den avklares, skriver Soren Prostrom, direktør for det danske helsedepartementet.

Tjenestemenn i Danmark insisterer på at de ikke har mistet vaksinen.

– Det er viktig å understreke at vi ikke eliminerte Astrogenega-vaksinen, men vi avviklet den. Det er godt bevis for at vaksinen er trygg og effektiv, men vi og det norske legemiddelfirmaet må svare på rapporter om alvorlige bivirkninger fra Danmark og andre europeiske land. Det viser at sporingssystemet fungerer, skriver Postrom.

– Sørget for

Norsk folkehelseinstitutt (FHI) skriver på Twitter at avgjørelsen er kunngjort av Dans.

– FHI er i samtaler med det norske legemiddelfirmaet for å avklare situasjonen, og kommer tilbake når vi har tilleggsinformasjon, skriver FHI.

FHI informerer Duclat om at de snart vil komme med mer informasjon.

Tuckbladet har prøvd å få tilbakemeldinger fra både Helsedepartementet og AstraZeneca, men har så langt ikke lyktes.

Nødmøte

Overlege i Statens legemiddelverk, Cicard Hartemo, sier det er møter for Thakplatt nå.

READ  Sjef: Jeg tror jeg vet hvor Holland skal spille neste sesong

– Vi skal ha et møte med FHI klokka 11.00. Vi vet at det er rapportert om noen blodpropp blant unge mennesker i Østerrike, Danmark og andre land. Men det er ennå ikke fastslått noen endelig kobling til vaksinen, sier overlege ved det norske farmasøytiske byrået, Sigurd Hartemo, til Docladet.

– Det vil bli undersøkt nøye. Danmark har valgt å slutte å bruke vaksinen mens dette pågår. Det norske legemiddelfirmaet og FHI vil evaluere om dette gjelder i Norge.

Helsearbeidere

Det er for det meste helsepersonell som har fått AstraZeneca-nivåer i Norge.

Norsk sykepleierforbund (NSF) sier til DocPlade at dette viser at disse systemene fungerer.

– Det viser kvalitetssikringssystemene i drift. Uansett medisinering, når det er advarsler om alvorlige bivirkninger, bør det avklares om dette faktisk er relatert til vaksinen i dette tilfellet eller utilsiktet. Informasjon. NSF venter på FHI-vurdering, sier forbundsleder Lil Schwerstator Larson

Utvidet godkjenning

Astrogeneca-vaksinen ble opprinnelig godkjent for bruk hos 18- til 65-åringer. Dette har nylig endret seg i mange land, hvor vaksinen er godkjent for bruk av personer over 65 år.

Vaksinen ble godkjent for bruk i EU i slutten av januar.

Written By
More from Jakob Leif

Elon Musk antyder bitcoin-dumping på Twitter – Bitcoin faller til 42 500 dollar

Artikkelen fortsetter under annonsen Elon Musk, administrerende direktør, grunnlegger og milliardær av...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *